Evlenecek çiftlere kredi desteğinde tarih belli oldu

Evlenecek çiftlere kredi desteğinde tarih belli oldu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklamasına göre, ilk defa evlenen genç çiftlere destek olmak amacıyla başlatılan evlilik kredisi projesi için başvuru süreci resmi olarak başlıyor.

TİGRİS HABER - Türkiye'de ilk kez evlenecek olan gençlere yönelik olarak kurgulanan ve büyük bir heyecanla beklenen evlilik kredisi projesinde merakla beklenen detaylar açığa çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın yaptığı açıklamaya göre, genç çiftlerin hayatlarını birleştirmelerini desteklemek amacıyla tasarlanan bu önemli projede başvuru süreci 15 Şubat 2024 tarihinde resmen başlayacak. Bakan Göktaş, genç çiftlerin bu fırsattan yararlanabilmeleri için başvurularını e-Devlet platformu üzerinden gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Bakan Göktaş, "İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonuna başvuruları 15 Şubat'ta almaya başlayacağız." açıklamasında buldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında; Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere, 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verileceği ve bu uygulamaya da 6 Şubat depreminden etkilenen şehirlerde başlanacağı açıklanmıştı.(Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.