Evleri ağır hasar gören Lice'nin Birlik ve Şenlik köylüleri çadır bekliyor

Evleri ağır hasar gören Lice'nin Birlik ve Şenlik köylüleri çadır bekliyor
Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Birlik ve Şenlik mahalleleri ile bağlı mezralarındaki evler ağır hasır görerek oturulamaz hale geldi. Lice Kaymakamlığı tarafından gönderilmesi beklenen çadırlar henüz mahallelere ulaşmadı.

TİGRİS HABER - Maraş merkezli depremler nedeniyle Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Birlik ve Şenlik mahallelerindeki evler ağır hasır görerek oturulamaz hale geldi. Lice Kaymakamlığı tarafından gönderilmesi beklenen çadırların ise henüz mahallelere ulaştırılmadığı öğrenildi.

cem1-tigris.jpegMaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler nedeniyle Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Birlik ve Şenlik mahalleleri ile bağlı mezralarındaki evler ağır hasır görerek oturulamaz hale geldi. Yurttaşlar oluşan ağır hasarlar nedeniyle evlerine giremiyor. Can kaybının olmadığı ancak ağır hasarların meydana geldiği mahallelerden biri olan Birlik (Çemê Êlika) Mahallesi’nde 36 ev için ağır hasar tespit tuttanağı tutulduğu öğrenildi. Telefonla çekilen görüntülerde evlerin duvarlarında büyük çatlakların oluştuğu görüldü.

cem5-tigris.jpegİki aileye yardım yapılmadı

Mahallelerinde birçok evin ilk depremde hasar gördüğünü belirten Nurhan Önkol, “İlk depremdeki gibi şiddetli bir deprem yaşanırsa buradaki tüm evler yıkılır. Ayrıca ekipler hasar tespiti için depremden iki gün sonra geldiler. Evlerdeki ağır hasar tespit tutanaklarına geçirildi. Dün de Kaymakam gelip burada inceleme yaptı, ancak öyle üzerinde durmadı. Burada hasar çok. Kaymakam köydeki ailelere yardım yaptı ancak iki amcama yardım etmemiş. Bizim onların yardımlarına ihtiyacımız yok, ancak böylesi bir durumda bu yaklaşımlar kabul edilemez. Yardım listesi karakol komutanı tarafından hazırlanmış ve bu doğrultuda yardım dağıtılıyor. Listede Arif Önkol ve Ekrem Önkol’a gıda yardımı yapılmadı” dedi.

cem6-tigris.jpegKöylüler çadır bekliyor

Birlik ile Şenlik köyü ve bağlı mezralarında yaşayan köylüler, devam eden sarsıntılar nedeniyle hasar gören evlerine giremiyor. Kaymakamlık tarafından gönderileceği söylenen çadırlar ise henüz köye ulaşmadığı öğrenildi. İki köy ve bağlı mezralarda yaşayan yurttaşların acilen çadır ve gıda yardımı beklediği bildirildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.