Evleri yıkıldığı için sokakta kalan 5 çocuklu ailenin ağlatan hikayesi

Evleri yıkıldığı için sokakta kalan 5 çocuklu ailenin ağlatan hikayesi
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Durdane Beyoğlu’nun girişimiyle mağdur aileye ev yapılacak

Bağlar Yeniköy mahallesinde yaşayan Ersin Demir’in eşi ve 5 çocuğu ile birlikte yaşadığı ev bir süre önce yıkıldı.Mağdur aile kiracı olarak yerleştiği aynı mahalledeki evden de “kira ödemedikleri” gerekçesiyle dışarı atılınca sokakta yaşayamaya başladılar.

Ailenin durumunu öğrenince harekete geçen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Durdane Beyoğlu’nun girişimleriyle mağdur aileye ev yapılacak.

Mağdur aileyi yaşadıkları yerde ziyaret eden Durdane Beyoğlu,karşılaştığı manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı. Durdane Beyoğlu,”Bir anne bir kadın olarak çok üzüldüm. Bu ailemizi ailemizi inşallah belediyenin kaynaklarını kullanmadan  hayırsever insanlarımızın desteğiyle bu durumdan kurtaracağız” dedi.

evleri-yikildigi-icin-sokakta-kalan-5-cocuklu-ailenin-aglatan-hikayesi.jpg

İlk eşi ölen Ersin Demir’in ikinci eşi olan 23 yaşındaki Necla Parlak,”Eşimin ilk eşinden kalan üç çocuğuna da ben annelik yapıyorum. Evimiz başımıza yıkıldı,taşındığımız evin sahibi çeşitli bahanelerle bizi dışarı attı. Şimdi böyle sokakta yaşıyoruz. Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu ve eşi Durdane Beyoğlu bize sahip çıktı. Kıyafet,gıda ve diğer ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Bize ev yapacaklar. Allah kendilerinden razı olsun,böyle duyarlı insanların sayısını artırsın” dedi.

Diyarbakır’ın Ortasında Bir Ailenin Ağlatan Dramı

Diyarbakır’ın merkezinde büyük bir dram yaşayan Demir ailesinin hikayesi görenleri gözyaşlarına boğuyor.

Bağlar ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde ikamet eden 5’i çocuk olmak üzere 7 kişilik ailenin başına deyim yerindeyse gelmeyen kalmamış. Kendi imkanlarıyla inşa ettikleri tek odalı ev bir süre önce yıkıldı. Şans eseri  can kaybı ve yaralamanın olmadığı olaydan sonra aile aynı mahallede başka eve kiracı olarak taşındı. Bu kez de ev sahibi  “kira ödemedikleri “ gerekçesiyle aileyi evden çıkardı. Sokakta yaşamaya başlayan ailenin reisi Ersin Demir, bir süre önce temizlik elemanı olarak çalıştığı iş yerindeki işini kaybetti.

Ersin Demir’in ikinci eşi olan Necla Parlak,hem kendi iki çocuğuna hem de Ersin Demir’in vefat eden ilk eşinden olan üç çocuk olmak üzere beş çocuğa işte bu şartlarda annelik yapıyor. 23 yaşında hayatın acımasız yüzünü yaşayan Necla Parlak,bu sokakta çocuklarına hem yemek yapıyor,hem de onları korumaya çalışıyor.

evleri-yikildigi-icin-sokakta-kalan-5-cocuklu-ailenin-aglatan-hikayesi-001.jpg

Giyim, Gıda ve Eşya Desteği Sağlanan  Aileye Ev Yapılacak

Ailenin yaşadığı bu insanlık dramı öğrenen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Durdane Beyoğlu,harekete geçerek önce aileye kıyafet,gıda ve eşya yardımı yapılmasını sağladı. Aileyi daha önce gizli olarak  ziyaret eden Durdane Beyoğlu,bu kez AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal’ın eşi Nesrin Bal ile birlikte ziyaret etti. Mağdur ailenin ev sahibi olabilmesi için çalışma başlatıldı. Durdane Beyoğlu’nun girişimleriyle elde edilecek gelirle en kısa zamanda ailenin evi yapılarak ayrıca eşya ve mobilyaları döşenecek.

“Bir Anne Olarak Çok Üzüldüm”

Evin annesi Necla Parlak ve çocuklarla sohbet eden Durdane Beyoğlu aileye her türlü desteğin verileceğini dile getirdi.

Ailenin yaşadıklarına çok üzüldüklerini ve hemen harekete geçtiklerini anlatan  Durdane Beyoğlu,”Necla hanım bize ulaşarak durumunu anlattı. Biz de gelip yaşadıklarını yerinde gördük. Bir anne ve bir kadın olarak çok üzüldüm. Ağlamamak mümkün mu?.Neticede insanız ve bundan etkileniyoruz. Hayırseverlerin desteğiyle bir çalışma başlattık. Belediye kaynaklarını kullanmadan,kendi kişisel maddi imkanlarımız ve hayırseverlerin katkılarıyla  ailemizin mağduriyetini gidererek ev sahibi olmalarını sağlayacağız” dedi.

“İnsanlığın Ölmediğini Gösterdiler”

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve eşi Durdane Beyoğlu’na teşekkür eden Necla Parlak,”5 çocuğumuz var,bu çocukların 3’ü eşimin ilk eşinden olanlardır. Onlara da ben annelik yapıyorum. Evimiz yıkıldı. Taşındığımız evin sahibi bahaneler öne sürerek bizi evden çıkardı. Şimdi işte gördüğünüz gibi bu şartlarda hayata tutunmaya çalışıyoruz.Eşim işsiz ve düzenli gelirimiz yok. Bağlar Belediye Başkanımız ve eşi bize sahip çıktılar. Bize giyim,gıda ve eşya yardımı yaptılar. Evimizi yapacaklar. Aynı şekilde vali bey ve eşi de bize sahip çıktı. Allah hepsinden razı olsun. Böyle duyarlı insanların varlığı insanlığın ölmediğini gösteriyor” diye konuştu.

“Allah Razı Olsun, Bize Sahip Çıktılar”

Baba Ersin Demir de çok zor şartlarda hayatta kalmaya çalıştıklarını dile getirerek,”İlk eşim vefat etti. İkinci eşim 5 çocuğa bakıyor,çocuklarımız küçük. Evimiz yıkıldı,Allah’tan bize ve çocuklara bir şey olmadı. Bağlar Belediye Başkanımız ve eşi bize yardım eli uzattılar. Kıyafet,erzak ve eşya yardımında bulundular. Bize ev yapacaklar. Ev sahibi bizi evden attı,kalacak yerimiz olmadığı için sokakta kurduğumuz çadırda yaşıyoruz. İnşallah en kısa zamanda evimize kavuşacağız. İş bulup çalışmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.