Evsen güven tazeledi

Evsen güven tazeledi
İki adayın yarıştığı Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi 7. Olağan Kongresinde, mevcut başkan Ömer Evsen yeniden başkanlığa seçildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - 7. Olağan Genel Kurula giden Diyarbakır Diyanet-Sen Şubesi, mevcut başkan Ömer Evsen’e bir dönem daha görev verdi. Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı İrfan Kaşık, Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Dicle Üniversitesi Şube Müdürü Yahya Öger, Sur Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ferzende Lale katıldığı kongrede, rakibi Aziz Yalman’ı geride bırakan Evsen güven tazeledi.

Diyarbakır İl Müftülüğü Salonu’nda yapılan kongrede konuşan Evsen, görev süresince bir yerde yanlış gördüklerinde bu yanlışı ortaya koymaya çalıştıklarını dile getirerek,”Anadilde vaaz ve hutbe verilmelidir, dediğimizde tüm ülkenin gözü üstümüze çevrildi.” dedi.

‘Başörtüsünde haklılığımız ispatlandı’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışıyla başlayan tartışmalara atıfta bulunan Evsen, “Başörtüsü meselesine Anayasal düzenleme talep ederken bugün gelinen nokta haklılığımızı ispatladı. Daha bugün hükümet anayasal çalışma için start verdi. Medreselerimize yasal statü talep ederken, onların birlik ve beraberlikleri için çaba harcarken; Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde medrese ve Kuran kurslarının iaşe ve ibate kalemlerinin yükseltilmesini yüksek sesle her platformda dile getirdik. Camilerin ve Kuran kurslarının yalnızca aydınlatma değil, ısıtma ve soğutma giderlerinin de merkezi bütçeden ödenmesi için açıklamalar yaptık. Siyasiler nezdinde konuyu dile getirdik. Geçenlerde elektriği kesilen bazı camiler için de girişimler yaparak elektrik akışını sağladık” diye konuştu.

‘İhraç edilenlerin iadeleri için üstün çaba harcadık’

28 Şubat askeri müdahalesiyle kamu görevinden ihraç edilen 52 kişin göreve dönmesi için çaba sarf ettiklerini dile getiren Evsen, “28 Şubat sürecinde gerek tutuklanan gerekse tutuksuz bir şekilde mahkûm edilerek görevden ihraç edilen 52 arkadaşımızın göreve iadeleri için üstün bir çaba sarf ettik. Bu arkadaşlar bugün görevlerinde iseler Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi’nin bu konuda katkıları yadsınamaz herhalde. Buna bugün burada delege olan bir kısım arkadaşımız da şahittir.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan seçimle Evsen, rakibi Aziz Yılman’ı geride bırakarak yeniden Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanlığına seçildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.