Eylül ayının ilk zammı elektrik ve doğal gaza!

Eylül ayının ilk zammı elektrik ve doğal gaza!
Eylül ayının ilk zammı elektrik ve doğal gaza yapıldı.

TİGRİS HABER - Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), 1 Eylül itibarıyla (bugün) geçerli olmak üzere, elektrik üretimi için kullanılan doğal gaza %49,5 sanayide kullanılan doğal gaza %50,8 ve konutlarda (mesken) kullanılan doğal gaza satış %20,4 oranında zam yapıldığını bildirdi.

Elektriğe de %20 zam

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yine 1 Eylül’den (bugün) itibaren geçerli olmak üzere mesken ve tarımsal faaliyetler abone gruplarına %20, kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer aboneler grubu için %30 ve sanayi abone grubu için %50 oranında zam yapıldığını duyurdu.

Yapılan duyuruda pandeminin etkilerinin küresel ekonomilerde etkisini sürdürdüğü bir dönemde başlayan Rusya-Ukrayna savaşının başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünya enerji piyasaları için ağır sonuçları beraberinde getirdiğine vurgu yapıldı.

'Küresel enerji krizi' olarak da yorumlanan bu süreçte neredeyse bütün hammadde fiyatlarında olağanüstü artışlar yaşandığı bu durumun ülkemizdeki enerji üretim maliyetlerini de olumsuz etkilediği belirtildi.

Açıklamada, özellikle son aylarda küresel piyasalardaki enerji hammadde fiyatlarındaki artışların belirli seviyeleri geçmesi sebebi ile nihai elektrik tarifelerinde artışa gidildiği, yapılan fiyat artışıyla beraber 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 173,46 TL olduğu ifade edildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum