‘26 kadın cinayeti, 19 şüpheli kadın ölümü’

‘26 kadın cinayeti, 19 şüpheli kadın ölümü’
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2021 Eylül ayı raporunu açıkladı. Rapora göre, Eylül ayında 26 kadının öldürüldü, 19 kadının ise şüpheli şekilde ölü bulundu.

TİGRİS HABER - Rapora göre geçtiğimiz ay öldürülen 26 kadının 14'ü evli olduğu erkek tarafından öldürüldü. Ayrıca kadınların en çok evlerinde ve en çok ateşli silahlarla öldürüldüğü belirtildi.

“Eylül ayında 26 kadın cinayeti, 19 şüpheli kadın ölümü”

2010 yılından itibaren kadın cinayeti verilerini kamuoyuna açıkladıklarını belirten platform, “İçişleri Bakanlığı ise kaç kadının, neden, nasıl, kim tarafından öldürüldüğünü açıklamak yerine, kadın cinayeti verilerinin yanlış hazırlandığını söyleyerek gerçekleri çarpıtıyor. Kadın cinayeti ve şüpheli kadın ölümleri gerçekliğini açıklamakla birlikte, kadın cinayetlerini durdurmak için somut çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi de devletin görevidir. Bu görevin yerine getirilmesi için de ilgili tüm bakanlıkların, tüm mekanizmaların harekete geçirilmesi için mücadeleye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

“16 Kadının hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi”

Platformun raporuna göre bu ay 26 kadın cinayeti işlendi, 19 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Öldürülen 26 kadından 16'sının hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi, 10'u da boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile öldürüldü.

“Kadınlar kimler tarafından öldürüldü?

Platformun Eylül ayı raporunda, kadınların kimler tarafından, nerede ve nasıl öldürüldüğü şöyle açıklandı:

* Eylül ayında öldürülen 26 kadının 14'ü evli olduğu erkek, 6'sı birlikte olduğu erkek, 2'si babası, 2'si oğlu, 1'i eskiden evli olduğu erkek, 1'i akrabası tarafından öldürülmüştür.

“En çok evlerinde öldürüldü”

Kadınların 18'i evinde, 2'si arazide, 1'i sokak ortasında, 1'i arabada, 1'i otelde öldürülmüştür. 3 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilememiştir. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 69' evlerinde öldürüldü.

“En çok ateşli silahlar ile öldürüldü”

9'u ateşli silahlarla, 8'i kesici aletlerle, 4'ü boğularak, 2'si yüksekten atılarak, 2'si darp edilerek, 1'i yakılarak öldürüldü.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.