‘EYT konusunda kimsenin endişesi olmasın’

‘EYT konusunda kimsenin endişesi olmasın’
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, EYT konusunu yeterince iş çevreleri ile istişare etmediklerini belirterek düzenlemeyi ilerki bir tarihe ertelediklerini söyledi

TİGRİS HABER - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığının 2023 yılı bütçesi görüşmeleri ile ilgili TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, EYT konusunu yeterince iş çevreleri ile istişare etmedikleri gerekçesiyle çözümü ilerki bir tarihe ertelediklerini söyledi.

Daha önce 1.5 milyon diye açıkladığını ama bugün bu sayının yükseldiğini, ayrıca EYT konusunda en kapsamlı düzenlemeyi yapacaklarını belirten Bakan Bilgin, "EYT konusu Türkiye’nin en önemli konusu. Uzamasının nedeni; herkesi dinliyoruz. İşverenleri dinliyoruz. İşverenler çalışanları kaybetmek istemediklerini söylüyorlar. Bir de bizim çalışma ile ilgili teknik sorun var. 99’dan önce girenleri kapsıyor. Kapsamına tam anlamıyla ulaştığımız zaman, çalışmaları tamamladığımız zaman bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Üç kriter var. Daha önce 1.5 milyon diye açıklamıştım ama bugün bu sayı yükseldi. EYT konusunda en kapsamlı düzenlemeyi yapacağız" dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.