EYT'li emeklilere ilk ödemeler başladı

EYT'li emeklilere ilk ödemeler başladı
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında maaş bağlama işlemi bitenlere fark ödemeleri başladı. EYT kapsamında SSK'den emekli olanlar 1 Nisan-17 Nisan arasındaki farkları, Bağ-Kur'lular ise 25 Nisan'a kadarki farkı birikmiş olarak alacak.

TİGRİS HABER - EYT yasasının 3 Mart'ta yürürlüğe girmesiyle birlikte yaklaşık 2,2 milyon kişiye emeklilik hakkı doğdu. 1,6 milyon kişi mart ayında emeklilik başvurusunda bulunurken, EYT'li çalışan memurların tamamına yakını ise bu hakkını şimdilik kullanmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre yaklaşık 250 bin kişinin emeklilik bağlama işlemi tamamlandı. Bu kapsamında maaş bağlama işlemi bitenlere fark ödemeleri başladı. EYT kapsamında emekli olan SSK'li emekliler ilk maaşlarını da 14 Nisan'da alacak.

Martta başvuranlar 1 Nissandan itibaran emekli sayılıyor

Mevzuata göre mart ayında başvuranlar 1 Nisan'dan itibaren emekli sayılıyor. EYT kapsamında SSK'den emekli olanlar 1 Nisan-17 Nisan arasındaki farkları, Bağ-Kur'lular ise 25 Nisan'a kadarki farkı birikmiş olarak alacak.

Ödemeler e-Devlet üzerinden görülebiliyor

Ödemeleri belirli bir hesaba yatmıyor. Emekliler kimlik numarasıyla başvurarak bu parayı alabilecek. Ödeme alıp almadığınızı e-Devlet üzerinden görebilirsiniz. e-Devlet'te 'diğer emeklilik işlemleri' bölümünden 'emekli günlük ödeme kısmı' sorgulaması yapılarak, adınıza ödeme yapılıp yapılmadığını görmek mümkün. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.