“Failler korunuyor”

“Failler korunuyor”
Tahir Elçi için yapılan anmada konuşan Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Mehmet Emin Çoban, yaşam hakkı ihlal edilen çocuklara yönelik soruşturmaların etkin bir biçimde yürütülmediğini ve dosyalarda fail olan kamu görevlilerinin 'cezasızlık zırhı' ile korunduğunu söyledi.

Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için 203’üncü haftada da Adliye önünde bir araya geldi. “Em te ji bir nakin-Seni unutmayacağız” yazılı pankartın açıldığı etkinliğe, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata ve çok sayıda avukat katıldı. Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü’nün bu haftaki gündemi ise 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü oldu.

c-012.jpg

 ‘Failler cezasızlık zırhı ile korunuyor’

 Etkinlikte konuşan Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Mehmet Emin Çoban, yaşam hakkı ihlal edilen çocuklara yönelik soruşturmaların etkin bir biçimde yürütülmediğini belirterek, delilerin toplanmadığını ve kamu görevlerinin faili olduğu dosyalarda faillerin cezasızlık zırhıyla korunduğuna dikkat çekti. Kızıltepe’de 12 yaşında 13 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz ile ilgili açılan davayı örnek gösteren Çoban, “Dün katledilişinin 15’inci yılı olan Uğur Kaymaz’ın yargılanmasında olduğu gibi sanıklar beraat ettirilmiş ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından yaşam hakkı ihlal edildiği kararı verilmesine rağmen sanıklar cezasızlık zırhı ile korunmuşlar ve korunmaya devam edilmektedir” dedi.

ccc-010.jpg

 ‘Çocuklar bugünümüzdür’

 “Çocuklar geleceğimiz değil, bugünümüzdür” diyerek çocukların uğradığı her türlü hak ihlalinin takipçisi olacaklarını belirten Çoban, çocuk katılımlı politikaların geliştirilmesinin yanı sıra her türlü ayrımcılığa neden olan çekincelerin kaldırılması ve barış ortamının sağlanması için tüm siyasi erklere çağrıda bulundu.

 Konuşmanın ardından oturma eylemi gerçekleştirildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.