VİDEO- Ferda Cemiloğlu gözyaşları arasında toprağa verildi

VİDEO- Ferda Cemiloğlu gözyaşları arasında toprağa verildi
Diyarbakır'ın tanınan ailelerinden işkadını Ferda Cemiloğlu gözyaşları arasında toprağa verildi. Kardeş Cemşit Cemiloğlu, ablasının ihmal sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Mahsum Rençber

Ferda Cemiloğlu defnedildi

TİGRİS HABER - Kolon kanseri nedeniyle tedavi gördüğü İstanbul’da vefat eden DOGÜNKAD Onursal Başkanı ve DTSO Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Ferda Cemiloğlu’nun Diyarbakır’da defnedildi.

Ferda Cemiloğlu’nun cenazesi, İstanbul’dan Diyarbakır’a getirildi. Yeniköy Mezarlığı’nda dini vecibeleri yerine getirildikten sonra, Mardinkapı Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi. Cenaze törenine siyasi parti temsilcileri, iş insanları ve DOGÜNKAD üyeleri katıldı. Defin töreninin ardından Cemiloğlu ailesi, Suriçi’ndeki Cemilpaşa Konağı’na geçerek sadece bir gün geçerli olmak üzere ayakta taziyeleri kabul etti. Pandemi nedeniyle, Ferda Cemiloğlu için taziye kurulmadı. Taziye dileklerini iletmek için Cemilpaşa Konağı’na gelenler için, bir defter konuldu. Gelenler deftere Ferda Cemiloğlu hakkındaki görüşlerini yazdı.

‘Güçlü bir kadındı’

Tigris Haber’e konuşan Cemşit Cemiloğlu, ablasını kaybetmenin hüznünü yaşadığını söyledi. Cemşit Cemiloğlu, “Hem iş anlamında, hem zaman anlamında hep beraberdik. Henüz onunla yaşamam gereken çok şey vardı. Çok güçlü bir kadındı. Babamı 74 yaşında, ablamı da 70 yaşında kaybettik. Gariptir ki, babamın ölümüyle ablamın ölümü arasında 2 gün fark var” dedi.

‘Diyarbakır ayaklı bir tarihi kaybetti’

İş kadını Nevin İl de, Ferda Cemiloğlu’nun ömrünü kadınların güçlenmesine adadığını hatırlatarak şunları söyledi: “Ömrünü, Kürtlerin, kadınların birliği için adadı. Kadınların refaha kavuşması için ciddi bir mücadele etti. Hep başkası için bir şey yapmanın yolunu bulurdu. Bizim için büyük bir kayıp. Diyarbakır ayaklı bir tarihi kaybetti.”

İddialara göre, Ferda Cemiloğlu kolonoskopi yapılırken iç kanama geçirdi. Hastane istemesine rağmen, aile otopsi talebini reddettiği için Cemiloğlu’nun kesin ölüm nedeni belirlenmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum