FETÖ’cülerin korkulu rüyası göreve başladı!

FETÖ’cülerin korkulu rüyası göreve başladı!
FETÖ’cü savcılar tarafından elinden yetkileri alınıp sürgün edilen Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz 7 yıl sonra başsavcı olarak göreve başladı

Diyarbakır’da, FETÖ’cü savcılar tarafından görev süresine 1 yıl kalmasına rağmen elinden yetkileri alınıp sürgün edilen Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz 7 yıl sonra başsavcı olarak göreve başladı.

HSK 1. Dairesi'nin adli ve idari yargı 2019 yılı ana kararnamesi ile 3 bin 722 hakim ve savcının görev yeri değişmişti. Kararnameyle Van, Diyarbakır, Kayseri ve Trabzon bölge adliye mahkemeleri faaliyete geçirilirken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Güre’nin yerine ise Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz atandı.

FETÖ’cü Savcıların hedefindeydi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Ahmet Yavuz kenti bilen önemli bir hukukçu. 7 yıl önce kente İnfaz ve Cezaevi Savcılığı görevini yürüten Yavuz FETÖ’cü savcıların hedefindeydi. Çalıştığı süre zarfında başarılı çalışmalara imza atan, hukuk dışına çıkmayan ve FETÖ’cü savcıların dediğini yapmadığı için hedef haline gelen Yavuz görev süresine 1 yıl kalmasına rağmen yetkileri alındı. FETÖ’den tutuklu dönemin Cumhuriyet Başsavcısı İlker Çetin’in talimatı ile yetkileri alınan Yavuz önce bir İlçe’ye atandı ardından 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Yavuz, kritik birçok operasyona imza atmıştı.

feto’culerin-korkulu-ruyasi-goreve-basladi.jpg

Yavuz Samsun’da önemli projelere imza attı

Görev yaptığı Samsun’da önemli projelere de imza atan Yavuz, denetimli serbestlik yasasından yararlanan birçok mahkumun meslek sahibi olmasını sağladı. Halk Eğitim Merkezinde açılan boya kurslarında eğitim gören 34 kişi sertifika alırken, kente bağlı birçok okulun içi boyandı, dış çevresi ise onarıldı.

Yavuz ayrıca mahkumlar için araç yıkıma yeri, kafeterya ve Adliye binasında kuru temizleme ve ütü işi yapmalarını sağladı. Bu projeler kentte büyük taktir topladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.