Fidan Dışişlerin, Şimşek de Hazinenin başına getirildi

Fidan Dışişlerin, Şimşek de Hazinenin başına getirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Mevcut iki isim dışında tüm bakanlar değişti. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Mehmet Şimşek de kabinede yer alan isimlerden oldu.

TİGRİS HABER - Üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçilen AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Saray'ında düzenlenen "Göreve Başlama Töreni"nin ardından yeni kabineyi açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı koltuğuna Cevdet Yılmaz otururken, yeni kabinede ilk kez bakan olan 15 isim yer aldı. MİT Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı; Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Milli Savunma Bakanı; Mehmet Şimşek ise Hazine ve Maliye Bakanı oldu.

Erdoğan'ın konuşması şöyle:

"Şu an ekranları başında bizleri takip eden tüm vatandaşlarıma saygılarımı gönderiyorum. Seçimlerin Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta seçim yapılmamış gelecek asrın nasıl olacağına karar vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti kendi mecrasında akmaya devam edeceğini göstermiştir. Türkiye bugün dünden daha güçlüdür. 27 milyon 835 bin vatandaşımıza şükranlarımızı sunuyorum. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımıza teşekkür ediyorum. 14 gün arayla 2 kez güvenoyu almanın bahtiyarı içerisindeyiz. 85 milyon vatandaşımızla birlikte bizim için dua eden yüz milyonların da umudunu taşıdığımızın farkındayız. Eski kabine üyelerimize teşekkür ediyorum.

Yeni kabine

Şimdi sizlerle birlikte yol yürüyeceğimiz yeni kabine üyelerimizi paylaşmak istiyorum:

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı

Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı

İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Vuraloğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki." kabine1-tigris.webp(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum