Fiskaya Değirmeninin restorasyonunda sona yaklaşıldı

Fiskaya Değirmeninin restorasyonunda sona yaklaşıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon çalışmaları başlattığı tarihi Fiskaya Değirmeninin yüzde 90’ı tamamlandı.

TİGRİS HABER - Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel varlıkların gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdürüyor. 18. yüzyıl sonları ile 19. yüzyıl başında yapıldığı tahmin edilen Sur ilçesinde bulunan tarihi su değirmeninde başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan bodrum, zemin, bir kattan oluşan dikdörtgen ve avlulu yapıya sahip değirmende çalışmaların yüzde 90’ı tamamlandı. Restorasyonun ardından Karacadağ’dan gelip Hazreti Süleyman Camisinden Hevsel Bahçelerine doğru yönlendirilen su ile çalıştırılacak tarihi değirmen, geçmişte olduğu gibi buğdayı geleneksel yöntemlerle işleyerek un elde edecek.

Öğütülen un, proje çerçevesinde değirmen bahçesinde yapılacak tandırlarda pişirilerek ekmeğe dönüştürülecek. Değirmen, restorasyon sonrası proje çerçevesinde yapılacak büfe ve sosyal tesis alanları ile vatandaşlara hizmet verecek. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.