Fiskayalılar: Artık nöbet bizde

Fiskayalılar: Artık nöbet bizde
Hevsel Bahçeleri'ndeki ağaç kıyımına karşı başlatılan nöbet eylemi 20'nci gününde sona ererken Fiskayalı yurttaşlar artık nöbet sırasının kendilerinde olduğunu belirtti.

DİYARBAKIR -Diyarbakır'ın UNESCO miras listesine girmesi planlanan 8 bin yıllık Hevsel Bahçeleri'nde Dicle Üniversitesi Rektörlüğü ile Orman İl Müdürlüğü tarafından 7 bin ağacın kesilmesine karşı "Hevsel'den Gezi'ye Dicle direniyor" sloganı ile başlatılan nöbet eylemi 20'nci gününde sona erdi. Nöbet eylemi sürerken en büyük destek Hevsel Bahçeleri'nde bahçeleri olan Fiskayalı yurttaşlardan geldi. Yurttaşlar hayatlarını bu bahçelerde geçirdiklerini, buradaki bahçelerin yok edilmesinin hayatlarının yok edilmesi ile eş değer olduğunu, bu bahçelerin aynı zamanda yurttaşlar için hayatın ta kendisi olduğunu söyledi. Hevsel Bahçeleri'nde dört mevsim ekim yapıp hasat alan yurttaşlar ağaç kıyımına karşı başlatılan nöbet eyleminin kendileri için de ekolojik bir bilinç oluşturduğunu dile getirerek, bundan sonra nöbet sıralarının kendilerinde olduğunu ifade etti.

fiskaya-2.jpg

'Ağaçlarımızın kesilmesi başımızın kesilmesi gibidir'

Elli yıldır Fiskaya'da yaşayan ve geçimini bu bahçelerden sağlayan mahalle sakini Eymene Aslan da, bu bahçelerde yazın domates, biber ve karpuz, kışın ise maydanoz, soğan ve turp ektiğini belirterek Hevsel Bahçeleri’nin her mevsim verimli olduğuna vurgu yaptı. Aslan, "Biz bahçelerimizin bozulmasını istemiyoruz, ağaçlarımızın kesilmesini istemiyoruz, burası bizim yerimizdir. Ağaçlarımızın kesilmesi kafamızın kesilmesi gibidir, bahçelerimiz yaşamımızdır" diyerek, Hevsel direnişine destek verdiğini dile getirdi. Bütün çocuklarının orada nöbet eylemini sürdüren gençlere destek verdiğini söyleyen Aslan, "Ben de gençlere yemek yaparak destek oldum. Bundan sonra da her daim bahçelerimiz için elimizden geleni yapacağız" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.