Fiyatı arttı, yine de zirvedeki yerini koruyor

Fiyatı arttı, yine de zirvedeki yerini koruyor
Diyarbakır’da ciğer piyasası canlılığını koruyor. Son bir ayda arka arkaya gelen zamlara rağmen, vatandaşın ciğer kebabına olan ilgisini azaltmadı, aksine ciğer kebabına olan talep artmaya devam ediyor.

TİGRİS HABER - Binlerce yıllık tarih ve kültür varlığına sahip Diyarbakır, bünyesinde barındırdığı farklı kültürler sayesinde zengin mutfağıyla ziyaretçilerinin büyük beğenisini topluyor. Kentin damak çatlatan lezzetleri arasında yer alan ciğer kebabı, artan fiyata rağmen son yıllarda gördüğü büyük ilgi sonucunda restoranlardaki menülerin ilk sırasına yerleşti.

Geçmiş yıllarda düşük gelirlilerin tercih ettiği ciğer kebabı, lezzetiyle yöre halkının yanı sıra turistik amaçlı kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de tercihlerinde ilk sırada yer aldı. Kentte ciğer kebabına günün her öğününde artan talep dolayısıyla bir yandan mevcut ciğerciler yeni şubeler açarken diğer yandan da yeni salonlar hizmete sunuldu. Özellikle tarihi Sur ilçesinde sabahın erken saatlerinde ve gece kurulan seyyar tezgâhlarda hazırlanan ciğer kebabı, yoğun ilgi görüyor. Kentteki ciğer ustalarından Cuma Akın, 32 yıldır bu işi yaptığını, zamlara rağmen ciğere ilginin arttığını söyledi.

“Ciğer eskiden fakir kebabıydı”

Uzun yıllar önce kentte et ızgara ve sulu yemeklerin daha çok tercih edildiğini anlatan Akın, "Ciğer, eskiden fakir kebabı iken şimdi zengini de fakiri de tercih ediyor. Diyarbakır'a gelen ayağının tozuyla ciğer yemeğe geliyor. Çevre illerden, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa gibi yurt dışından gelen müşterilerimiz de var." ifadelerini kullandı.

“5 tonun üzerinde ciğer tüketiliyor”

Şu anda Diyarbakır'da günde 5 tonun üzerinde ciğer tüketildiği bilgisini veren Akın: "Daha önce tek mangalda yaptığımız ciğer kebabını şimdi 5 mangalda yapıyoruz. İş yerimiz ilk açıldığında 5 olan çalışan sayısı 50'ye çıktı. Yaklaşık 7 yıl önce günlük 50 kilogram olan ciğer tüketimi bugün 500 kilograma yükseldi." dedi. Akın, bazı müşterilerin ciğeri paketleyip uçakla İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Türkiye'nin farklı kentlerine götürdüğünü belirtti.

Bir ayda üç zam

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Diyarbakır ciğerine son bir ayda üç kez zam yapıldı. Kentte ciğerin kilosu 120 liraya adar yükseldi. (AA)

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.