Flaş! Irak Başbakanı Kerkük için müdahale talimatı verdi

Flaş! Irak Başbakanı Kerkük için müdahale talimatı verdi
Geçen hafta Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin kararıyla KDP'nin 2017'de boşalttığı bir binanın yeniden KDP'ye devir kararını protestolara sahne olmasından dolayı gerginliğin doğduğu ve bu gün kan dökülen Kerkük'e müdahale ediliyor.

Kerkük'te güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlattı

TİGRİS HABER - Sudani, güvenlik güçlerine Kerkük'ün güvenliğini bozmaya çalışan kişilerin yakalanması ve güvenlik güçleri dışında kimsenin silah taşımaması konusunda talimat verdi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, bugünkü gsöterilerde sivillere ateş açılması ardından sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kerkük'te güvenliği sağlamak için güvenlik güçlerine geniş çaplı operasyon başlatma talimatı verdi.

Sudani'nin talimatı doğrultusunda, Kerkük'te sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı. Yasağın süresi henüz açıklanmadı.

Güvenlik güçleri, Kerkük'ün çeşitli bölgelerinde geniş çaplı denetimler başlattı. Denetimler kapsamında, gösterilerin yaşandığı bölgelerde silahlı kişiler aranıyor.

Başbakan ayrıca, tüm siyasi tarafları ve toplumsal aktörleri çatışmaların önlenmesi, güvenlik, istikrar ve düzenin sağlanması konusunda üzerlerine düşen rolü üstlenmeye çağırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.