Fransız pastacıdan Gaziantepli aşçılara pasta tarifi

Fransız pastacıdan Gaziantepli aşçılara pasta tarifi
Fransız pastacı Rebert: "Tarifime eklemek için Antep fıstıklı krema yaptım. İlk defa fıstık kullandım. Çünkü Gaziantep'te olduğum için fıstık eklemek istedim. Antep fıstığı gibi bir değere sahip olduğunuz için çok şanslısınız"

GAZİANTEP  - Michelin yıldızlı Fransız pastacı Daniel Rebert, baklavasıyla ünlü Gaziantep'te aşçılara çeşitli pasta tariflerini uygulamalı olarak anlattı. Büyükşehir Belediyesinin daveti üzerine kente gelen Rebert, 3 gün süren proje kapsamında Emine Göğüş Mutfak Müzesi bünyesindeki Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezinde aynı zamanda asistanı olan eşi Chantal Rebert'le çeşitli pasta tariflerini anlattı. İlk etapta öğrencilerle bir araya gelen Rebert, ev hanımlarının ardından son günde Gaziantep'teki çeşitli otellerde çalışan şef aşçılara pasta ve kurabiye tariflerini uygulamalı olarak gösterdi, Avrupa'da rağbet gören tart yaptı.

Rebert, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziantep'e ilk olarak 2010'da geldiğini ve söz konusu çalışmanın temelini ise 2011'de attıklarını söyledi. Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Müzesi açıldıktan sonra pastacılık üzerine eğitim vermesi istendiğini belirten Rebert, "Üç gün boyunca çeşitli pasta ve kurabiyeler, limonlu, bademli ve sütlü çikolatalı tartlar yaptım. Tarifime eklemek için Antep fıstıklı krema yaptım. İlk defa fıstık kullandım. Çünkü Gaziantep'te olduğum için fıstık eklemek istedim" dedi. 

 ‘Yaptığım pastaları öğretmeye geldim ama...’

Yemekleriyle ünlü Gaziantepli şeflerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Rebert, şöyle devam etti: "Buraya geldiğimden beri öğlen ve akşam yemeklerinde lezzetli yemekler yedim. Hakikaten çok şanslısınız. Buraya yaptığım pastaları öğretmeye geldim ama burada olduğum süre içinde sizlerin müthiş yemeklerinizi tatma şerefine nail oldum. Gaziantep'te olmaktan çok mutluyum. Çünkü dünyanın her yerini gezip farklı tatları tatmak, farklı kültürleri tanımak gerekir. Gaziantep bunun için zengin bir kültüre sahip olan doğru bir adres. Olağanüstü güzelliklere sahip bir şehriniz var. Büyükşehir Belediyesi bizi burada çok güzel ağırladı ve yemeklerinizi ve tatlılarınızı tatmanın keyfine ulaştık. Ayrıca Antep fıstığı gibi bir değere sahip olduğunuz için çok şanslısınız."

pasta-2.jpg

pasta-4.jpg

pasta.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.