Sur Kültür Yolu Festivali’nde çocuk sevinci

Sur Kültür Yolu Festivali’nde çocuk sevinci
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Diyarbakır'da düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali etkinlikleri ile kentin her noktası kültür ve sanat rotasına dönüşüyor.

TİGRİS HABER - Festival kapsamında oyun geleneğini devam ettirmek, geleneksel çocuk oyunlarını tanıtmak ve çocuklara oynatmak amacıyla alan oluşturuldu. Alanda palyaço, maskot ve oyun parkurlarının yanında çocuklar, mendil kapmaca, sek-sek, halat çekme gibi gelenekselleşen oyunları oynadı. Oyun Karavanı ile gün boyu eğlenceli vakit geçiren çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için kitap dağıtıldı.

cocukfuar-2-001.jpg

“Bu aktivitelere gerçekten ihtiyacımız vardı”

Festivalin Sur’da yapılmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Serkan Telli, “İnsanlar bu vesile ile buradaki tarihi hem görüyor hem yaşıyor. Sur’un her noktasında etkinlikler yapılıyor, balon uçuşları, çocuklarla ilgili etkinlikler, şiirler, dinletiler, müzik, tiyatro, sinema bu aktivitelere gerçekten ihtiyacımız vardı. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

fuar-cocuk.jpg

Çocuğunu oyun alanına getiren Bayram Aydın Akpolat, “Güzel bir etkinlik. Çocuğumuzun eğlenmesi bizi mutlu ediyor. Bu etkinliklerin gelecek yıllarda da devam etmesini isterim.” dedi. Alev Budak ise, “Çocuklar için, yetişkinler için güzel bir etkinlik oldu. Geziyoruz, eğleniyoruz. Kızımız oynadı. Sergiye gittim. Akşama kadar etkinlikleri gezeceğim” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.