G.Saray’n rakipleri dünya devleri

G.Saray’n rakipleri dünya devleri
TİGRİS HABER-Sarı-kırmızılıların 2. turdaki rakibi 16 Aralık Pazartesi günü yapılacak kura çekiminin ardından belli olacak.

Devler Ligi’nde son 16 takım arasına kalan Galatasaray’ın, 2. turdaki rakibi 16 Aralık Pazartesi Günü İsviçre’nin Nyon kentinde yapılacak kura çekiminin ardından belli olacak. B Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, grup birincilerinden bir tanesi ile eşleşecek. Sarı-kırmızılılar aynı grupta mücadele ettikleri Real Madrid ile eşleşmeyecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup mücadeleleri dün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı ve üst tura yükselen 16 takım belli oldu. Juventus’u mağlup ederek 2. tura yükselen Galatasaray’ı dev rakipler bekliyor. Yaklaşık 160 milyon Euro değerindeki kadrosunda Drogba, Sneijder, Melo ve Muslera gibi yıldız oyunculara sahip olan temsilcimiz, 2. turda kendisinden daha yüksek değerde kadrolara sahip rakiplerle çeyrek final mücadelesine çıkacak.

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Turu’ndaki muhtemel rakipleri şöyle:

MANCHESTER UNITED
İngiliz ekibi Manchester United, A grubunu 14 puanla Bayer Leverkusen, Shaktar Donetsk ve Real Sociedad’ın önünde yenilgisiz lider olarak tamamladı. Kadrosunda Wayne Rooney ve Robin Van Persie gibi yıldızları barındıran Manchester United’ın ortalama kadro değeri 395 milyon Euro. İngiliz temsilcisinin tarihinde 1 Şampiyon Kulüpler Kupası, 2 UEFA Şampiyonlar Ligi kupası, 1 UEFA Kupa Galipleri Kupası ve 1 UEFA Süper Kupası kazanma başarısı bulunuyor.

BARCELONA
Barcelona H grubunda Milan, Ajax ve Celtic ile yer aldı. Grubu 16 puanla lider tamamlayan Katalan ekibinin, kadrosunda Messi, Neymar, Xavi gibi yıldızlar yer alıyor. Ortalama 593 milyon Euro’luk bir kadro değerine sahip olan Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin de favorilerinden biri olarak gösteriliyor. İspanyol ekibinin müzesinde 1 Şampiyon Kulüpler Kupası, 3 UEFA Şampiyonlar Ligi kupası, 4 UEFA Kupa Galipleri Kupası ve 4 UEFA Süper Kupası yer alıyor.

BAYERN MUNIH
Bayern Münih, D grubunda Manchester City, Victoria Plzen ve CSK Moskova ile mücadele etti. Manchester City’e karşı elde ettiği ikili averaj üstünlüğüyle liderliği göğüsleyen Bayern Münih’in kadrosunda Ribery, Robben ve Philip Lahm gibi yıldız futbolcular bulunuyor. Alman temsilcisi yaklaşık 472 milyon Euro’luk bir kadro değerine sahip. Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin geçen sezonunda yarı finalde Barcelona ile eşleşmiş ve rakibini Almanya’da 4-0, İspanya’da ise 3-0 ile geçerek adını finale yazdırmıştı. Finalde yine Alman ekibi Borussia Dortmund ile karşılaşan Münih, mücadeleden 2-1 galip ayrılarak kupanın sahibi olmuştu. Bayern Münih’in tarihi başarıları arasında 3 Şampiyon Kulüpler Kupası, 2 UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası, 1 UEFA Kupa Galipleri Kupası, 1 UEFA Kupası ve 1 UEFA Süper Kupası bulunuyor.

CHELSEA
Teknik direktörlüğünü Jose Mourinho’nun yaptığı Chelsea, E grubunda Schalke 04, Basel ve Steaua Bükreş ile karşılaştı. Chelsea, 12 puanla grup birincisi olarak adını üst tura yazdırmayı başardı. İngiliz ekibinin kadrosunda Lampard ve Terry gibi tecrübeli futbolcular yer alıyor. Son yıllarda bekleneni veremeyen Chelsea, bu yıl ligde 35 puanlı Arsenal’i, 30’ar puanla Liverpool ile birlikte takip ediyor. Chelsea’nin yaklaşık kadro değeri ise 473 milyon Euro. Mavilerin tarihi başarıları arasında ise 1 UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası, 1 UEFA Avrupa Ligi Kupası, 1 UEFA Süper Kupası ve 1 Kupa Galipleri Kupası var.

BORUSSIA DORTMUND
Arsenal, Napoli ve Marsilya’nın yer aldığı F grubunda, kendisi gibi 12 puana sahip Arsenal ve Napoli’nin önünde yer alarak 2. tura yükseldi. Alman ekibi UEFA Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon Bayern Münih ile final oynamış ve rakibine 2-1 mağlup olarak kupayı müzesine götürememişti. Jürgen Klopp yönetimindeki Dortmund’un ortalama 288 milyon Euro’luk bir kadro değeri var. Alman ekibi 1 UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası ve 1 UEFA Kupa Galipleri Kupası’na sahip.

ATLETICO MADRID
İspanyol ekibi G grubunda Zenit, Porto ve Avusturya Wien ile 2. tur mücadelesi verdi. Kadrosunda milli futbolcu Arda Turan’ın da yer aldığı İspanyol ekibi, G grubunu 6 maçta aldığı 5 galibiyet ve 1 beraberlikle 16 puanla tamamlayarak grup lideri oldu. Atletico, İspanya Ligi’nde de 40 puanla lider olan Barcelona’nın arkasında aynı puanla yer alıyor. Ortalama 256 milyon Euro’luk bir kadro değerine sahip olan Atletico Madrid 2010 ve 2012 yıllarında UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu ve aynı yıllarda UEFA Süper Kupa kazanma başarısı gösterdi. Ayrıca kulübün 1 Kupa Galipleri Kupası bulunuyor.

PARIS SAINT GERMAIN
Son yıllarda yaptığı ses getiren transferlerle gündeme gelen Fransız temsilcisi, C gurubunda 10’ar puanlı Olympiakos ve Benfica’yı geride bırakarak 13 puanla lider oldu. Paris Saint Germain’in kadrosunda Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva ve Cavani gibi yıldızlar yer alıyor. 370 milyon Euro’luk kadro değerine sahip olan Fransız temsilcisi, geçtiğimiz yıl çeyrek finalde Barcelona ile eşleşmişti. Rakibiyle Fransa’da 2-2, İspanya’daki maçta ise 1-1 berabere kalan Paris Saint Germain elenerek kupaya veda etmişti. Fransız ekibinin 1 UEFA Kupa Galipleri Kupası ve 1 Intertoto Kupası bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.