Gazeteci Babaoğlu'nu kaybedenler 'zamana oynadı!’

Gazeteci Babaoğlu'nu kaybedenler 'zamana oynadı!’
Özgür Gündem Gazetesi muhabiri Nazım Babaoğlu'nun kaybedilmesinin üzerinden 20 yıl geçti.

DİYARBAKIR - Başvurulara rağmen bugüne fail ya da faillerin bulunması için etkili bir soruşturma yürütülmezken, dosya yarın zaman aşımı süresini dolduracak. Babaoğlu ailesi, 20 yıl sonra kaybedilen gazeteci davasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıyacak. 


Özgür Gündem Gazetesi Urfa muhabiri Nazım Babaoğlu, 19 yaşındaydı, 12 Mart 1994'te "Burada önemli bir haber var. Mutlaka gelmelisiniz" telefonu üzerine Urfa'nın Siverek ilçesine gitti. Babaoğlu peşinde koştuğu haberden bir daha dönmedi. Nazım'ı Siverek'te gören tanıklara rağmen bugüne kadar etkili bir soruşturma yürütülmedi ya da yürütülmek istenmedi. Urfa'da her gün tehditler altından gerçeğin peşinde koşan Gazeteci Nazım Babaoğlu'nun kaybedilmesinin üzerinden 20 yıl geçti. Babaoğlu'nun dosyası 2008'den beri Yargıtay'ta tutulurken, dosya yarın zaman aşımına uğrayacak. Nazım'ın anne ve babası her yıl çocuklarının kaybolduğu tarihlerde yaşadıkları acı yeniden tazelenirken, Nazım'ın ağabeyleri İrfan ve Cemal Babaoğlu, kardeşlerinin kaybedilişi ve yaşanan gelişmelere ilişkin DİHA'ya konuştu. 

'Birçok yere başvurduk'

Kardeşinin kaçırılarak kaybedilişinin üzerinden 20 yıl geçtiğini dile getiren Nazım'ın ağabeyi İrfan Babaoğlu, dönemin karanlıklarını aydınlığa kavuşturmaya çalışan kardeşinin Siverek'te kaybolmasının ardından bir daha kendisinden haber alamadıklarını belirtti. Geçen süre zarfında Nazım'ın akıbetinin ortaya çıkması için ailesi, arkadaşları ve insan hakları savunucuları tarafından birçok yere başvurulduğunu ve bunun için mücadele ettiğini aktaran Babaoğlu, verilen mücadelenin halen de devam ettiğini belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.