Gazeteci Canözer’e 15 yıla kadar hapis istemi

Gazeteci Canözer’e 15 yıla kadar hapis istemi
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü “örgüt üyeliği” soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Canözer, tahliye edildi. Canözer hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 25 Nisan’da 21 ilde yürüttüğü örgüt üyeliği soruşturması kapsamında 52 kişiyle birlikte tutuklanan gazeteci BeritanCanözer, aylık tutukluluk değerlendirmesinin ardından tahliyesine karar verildi. Canözer hakkında “örgüt üyeliğinden” iddianame hazırlandı. 40 sayfalık iddianamede, açık tanık Ü. A.’nın ifadelerine yer verildi. Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanan Ü. A. Canözer’in çalıştığı ajansın “örgüt güdümünde olduğunu” ileri sürdüğü iddianamede, jinnews’in haberleriyle “PKK/KCK merkez medyası olarak tanımlananANF-Medya,Haber-NuceCiwan” haberlerinin paralellik gösterdiği değerlendirilmesi yapıldı. Jinnews’in yaptığı haberlerin tarafsız olmadığı belirtilen iddianamede, jinnews’in tarafsızlığı şu ifadelerle anlatıldı: “… kuşkusuz tarafsız yayıncılık bir ilke olarak benimsenmemiş olabilecekse de ancak bir noktaya temerküz eden üstelik PKK/KCK silahlı terör örgütünün ideolojik işaretlerine temaseden paralel bir yayıncılık anlayışının kabul edilemez olduğunun değerlendirildiği…”

‘Örgütün menfaatleri doğrultusunda yayınlar hazırladı’

Jinnews’e ait 18 haberin yer aldığı iddianamede, Canözer’in yaptığı haberlerin başlık ve internet sitelerindeki linklerine yer verilerek, haberlerin “PKK merkez medyasıyla” paralellik gösterdiği iddia edilerek, Canözer’in örgüt hiyerarşisinde yer alarak, “talimatla” haber yaptığı savunuldu. Örgüt hiyerarşisinde yer aldığı savunulan iddianamede, “Canözer’inkendi kitlesini etkileyebilmek, etki alanını genişletmek ve propaganda faaliyetlerini artırmak isteyen terör örgütünün menfaatleri ve hedefleri doğrultusunda yayınlar ve içerikler hazırlayarak terör örgütüne alenen hizmet ettiği…” değerlendirmesi yapıldı.

15 yıla kadar hapsi istendi

Canözer’in “örgüt üyeliği” suçundan 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arası değişen hapis istemiyle cezalandırılmasının istendiği iddianame, Diyarbakır 10 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, ilk duruşma için 25 Ekim için gün verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.