Gazeteci Doğan’ın duruşmasına ‘tanık’ ertelemesi

Gazeteci Doğan’ın duruşmasına ‘tanık’ ertelemesi
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) organlarında yer aldığı suçlamasıyla örgüt üyeliğinden yargılanan gazeteci Ayşegül Doğan’ın yargılandığı davanın duruşması, bazı tanıkların dinlenilmemesi nedeniyle ertelendi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Yaşamını yitiren eski Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Orhan Doğan’ın kızı gazeteci Ayşegül Doğan’ın DTK’nın organlarında görev aldığı suçlamasıyla örgüt üyeliğinden verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası kararının Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulmasıyla yeniden yargılanmasına devam edildi. Örgüt üyeliğiyle suçlanan Doğan’ın Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasında tanıklar dinlendi.

Doğan’ın katılmadığı duruşmada, tanık olarak dinlenen Avukat Cabbar Leygara, Doğan’ı gazeteci olarak tanıdığını belirtti. Doğan’ın katıldığı öne sürülen DTK toplantısı üzerinden 12 yıl geçtiğine işaret eden Leygara, o toplantıda Doğan’ı görmediğini, Doğan’ın DTK ile bir bağının bulunup bulunmadığı konusunda bilgi sahibi olmadığını dile getirdi. Diğer tanık Edip Yaşar ise, o dönem yöneticisi olduğu sendika adına DTK toplantısına katıldığını, Doğan’ın söz konusu toplantıda bulunup bulunmadığını ve DTK üyesi olarak seçildiğini hatırlamadığını anlattı.

İddia makamı, ifadesi alınmayan tanığın ifadesinin talimatla alınmasının beklenmesine karar verilmesini talep etti. Doğan’ın avukatları ise, söylenenlere karşı bir diyeceklerinin olmadığını belirterek tüm tanıklar dinlendikten sonra beyanda bulunacaklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, Doğan hakkında 2017 yılından beri uygulanan yurt dışına çıkış yasağının devamına, dinlenmeyen bir tanığın dinlenmesi için yazılan müzekkereye dönüşün beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.