Gazeteci Metin Göktepe mezarı başında anıldı

Gazeteci Metin Göktepe mezarı başında anıldı
Haber takip ettiği sırada gözaltına alınan ve işkence sonucu öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe ölümünün 26.yılında mezarı başında anıldı.

TİGRİS HABER - İstanbul'un Esenler ilçesinde bulunan Kemer Mezarlığı'ndaki törene, Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz,  İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Berkin Elvan'ı annesi Gülsüm Elvan ile arkadaşları katıldı. Anma töreninde konuşan Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, "Bugün yine Metin ile buluşmaya geldik. 26 yıl önce şu saatlerde Metin öldürülmüş tutsakların cenazesini izlemek üzere hala yaşıyordu. Ne yazık ki gözaltına alınıp katledildi. Bugün burada olmanız çok kıymetli. Metin'i unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Twitter hesabından da çok sayıda siyasetçi ve gazeteci #MetinGöktepe etiketi ile paylaşım yaptı.

“Metin gazeteciliğini yaşatacak binlerce basın emekçisi dostumuz var”

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "26 yıl önce katlettiler ancak bu topraklara miras bıraktığı Metin gazeteciliğini yaşatacak binlerce basın emekçisi dostumuz var ve var olmaya devam edecek. Saygı, sevgi ve özlemle…" derken, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Twitter paylaşımında, "Düşünce ve ifade özgürlüğü için mücadele ederken yaşamları ellerinden alınanlar..." ifadelerine yer verdi.

“Bugün hâlâ aynı yoldayız”

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) paylaşımında ise şöyle denildi: "Evrensel muhabiri #MetinGöktepe'nin tek amacı gerçekleri yazmaktı. Polislerce darbedilerek öldürüldü. Meslektaşları birlik oldu, kamuoyu olayın peşini bırakmadı. Beş yıllık dayanışma sonucu polisler mahkûm edildi. Gazetecilerin yılmayacağı gösterildi. Bugün hâlâ aynı yoldayız." (Kaynak: Duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.