Gazeteci Sinan Aygül’e yönelik saldırı Meclis gündeminde

Gazeteci Sinan Aygül’e yönelik saldırı Meclis gündeminde
YSP Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, Gazeteci Sinan Aygül’e yönelik saldırıyı Meclis gündemine taşıdı.

TİGRİS HABER - Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (YSP) Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, Gazeteci Sinan Aygül’e yönelik saldırı hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve İçişleri Bakanı’na soru önergesi sundu.

Çandar soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Tatvan Belediyesindeki taşınmazlarla ilgili yolsuzluk iddialarını gündeme getiren Gazeteci Sinan Aygül, 17 Haziran 2023 tarihinde, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin resmi koruması olan polis memuru ve belediye görevlileri tarafından saldırıya uğramıştır. Gazeteci Aygül, saldırganların "Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin" diye tehditte bulunduklarını da ifade etmiştir.

Saldırı dış basında

Saldırıya ait görüntüler basın aracılığıyla kamuoyuna yansımıştır. Saldırı sonrasında hastaneye kaldırılan Sinan Aygül’ün durumunu gösteren fotoğraflar ise şiddetin boyutunu gözler önüne sermektedir. Sinan Aygül’e yönelik saldırı, dış dünyada da yankı bulmuş ve Türkiye’de basın özgürlüğü ve gazetecilerin güvenliği üzerinde zaten süregelmekte olan tartışmaları tetiklemiştir.”

Meclis’e şunlar soruldu:

1. Türkiye’nin Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde, kaçıncı sırada yer aldığının farkında mısınız?

2. Gazetecilere yönelik saldırıların sonlanmasını sağlayacak ve basın özgürlüğünü teminat altına alacak etkili adımlar atmaya ilişkin niyetiniz ve bu konularda bir planınız var mıdır?

3. Gazetecileri şiddete açık hale getiren nefret iklimi ve cezasızlık kültürüyle mücadele etmek adına kapsamlı ve kararlı politikalar ortaya koyacak mısınız? (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.