Gazeteci Yalçın’a 2 yıl 6 ay hapis cezası

Gazeteci Yalçın’a 2 yıl 6 ay hapis cezası
Gazeteci Nurcan Yalçın’a yayınladığı bir haberinin görüntüsünün bir örgüt mensubunun üzerinden çıkması ve haberde kullandığı dil nedeniyle "örgüte yardım etmekten" 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Gazeteci Nurcan Yalçın’ın, Diyarbakır merkez Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları önce kurulan barikatlarla ilgili yaptığı ve 2015'te yayınladığı haberin, 1 yıl sonra bir örgüt mensubunun üzerinden çıkması, haberde kullandığı dil nedeniyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Haber nedeniyle "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmekten" yargılanan Yalçın, Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına katılmazken avukatı Resul Temur duruşmada hazır bulundu.

İddia makamının ceza istemiyle tekrarladığı mütalaasına karşı savunma yapan Yalçın'ın avukatı Resul Temur, müvekkilin gazeteci olduğunu mahkemeye sunduklarını bunun emniyet tarafından da sunulan belgelerden anlaşıldığını ve bu konuda tartışmaya yer olmadığını söyledi. Dijital materyallerde çıkan görüntülerin ve fotoğrafların yayınlandığını kaydeden Temur, bunu da mahkemeye sunduklarını ifade etti.

'Benzer haberleri ulusal medya da yaptı'

Haberin dolaşıma sokulduktan sonra örgüt mensubunun üzerinden çıktığına işaret eden Temur, “2015 yılında haber yayınlanıyor. 2016 yılında örgüt mensubunun üzerinden çıkıyor. Dolaşıma sokulan bir haberdir, bu da bu görüntüleri müvekkilimin vermediğini gösteriyor Müvekkilim kadın haber ajansında çalışıyordu. Ajansın haber politikası gereği kadın odaklı habercilik yapılıyor, buna uygun bir dil kullanılıyordu. Başka türlü haber yapması mümkün değildir. Müvekkilim de zaten hiçbir şekilde kapalı alana girmediklerini, dışarıdan çekim yapıp fotoğraf çektiğini söyledi. Ayrıca müvekkilimin çektiği görüntü ve fotoğrafların benzeri diğer tüm ulusal medyalarda ve başka gazeteciler tarafından da yayınlandı. Polisin tutanakları, mütalaa ve dava da bunun üzerine kurulmuş. Dosyada asıl delil olarak bu video bulunmadığı için biz bu tutanakların doğru mu yanlış mı olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Açıkladığı nedenlerle müvekkilinin üzerine atılı suçu işlemediğini belirten Temur, müvekkilinin beraatını istedi.

Ceza verildi

Mahkeme, Yalçın’ın “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlamasından 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.