Gazeteci Yılmaz ve Müftüoğlu’nun iddianamesi iade edildi

Gazeteci Yılmaz ve Müftüoğlu’nun iddianamesi iade edildi
Gazeteci Dicle Müftüoğlu ile Sedat Yılmaz’ında aralarında bulunduğu 49 kişiye ilişkin hazırlanan iddianame mahkeme Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade edildi.

TİGRİS HABER - Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı ve Mezopotamya Ajansı (MA) Editörü Dicle Müftüoğlu ile MA Editörü Sedat Yılmaz’ın da aralarında olduğu 5'i tutuklu 49 kişi hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlanması üzerine hazırlanan ve Ankara 28’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianame kabul edilmeyerek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade edildi.

Dosyada gizlilik kararı olması nedeniyle iddianamenin hangi gerekçe ile iade edildiğinin öğrenilemediği belirtildi.

Ne olmuştu?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 29 Nisan'da 49 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. 15 kentte yapılan ev baskınlarında Müftüoğlu ve Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı. 19 isim, 24 saat boyunca avukatları ile görüştürülmedi ve dosyaya gizlilik kararı getirildi. 19 isim, 4 gün sonra Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Müftüoğlu ve Yılmaz ile Erol Balcı, Abdurrahim Tanyeli ve Ramazan Debe, 3 Mayıs’ta çıkarıldıkları mahkemece “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.