Gazeteciler yasak için yürüdü

Gazeteciler yasak için yürüdü
Merkezi Diyarbakır’da bulunan Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), gazetecilerin yaşadığı zorluklara ilişkin yürüyüş düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan bir grup gazeteci, buradan sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesine yürümek istedi. Polis, Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiğini belirterek grubun buraya girmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Durumun kanuna aykırı olduğunu belirten gazeteciler, daha sonra bulundukları yerde basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını Özgür Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakkı Boltan okudu. Boltan, “Dünyanın her tarafında toplum  gerçeği  bilmeye hakkı  vardır. Bütün hak seslerini dünyaya  duyurmaya hakkı  var.  Bu yüzden basın büyük bir sorumluluk düşüyor. Uluslararası  anlaşmalara göre  basın her alana girme hakkı  vardır. Gerçeği toplumun ahlakına göre yayınlama hakkı vardır. Her gerçeğe ulaşmada özgürdür.

Türkiye'de basın özgür değildir. Özgür basının hakları çiğnenmiştir. Gazeteciler işkence ile gözaltına alınıyorlar. Fotoğraf ve videoları ellerinden alınıyor. AKP hükümeti özgür basının önünü gözaltılarla kapatamayacağı için bu sefer mahalle ve ilçelere özgür  basının  girişini yasaklıyor. Biz yasaklanan bu sokak mahalle ve ilçelerde neler olduğunu çok iyi biliyoruz. Biliyoruz ki devlet ve hükümet halkın  üzerinde yürüttüğü  soykırımı dünyadan  saklamak için özgür basını yasaklıyor. Yakıp yıkan öldüren yüzünü dünyadan saklamak için basının sokaklara girmesini yasaklıyor. Basın  üzerindeki yasak haklarının  çiğnemesidir. Özgür basın  haklarının  çiğnemesidir. Gerçeğin  ve hakikatın yasaklanmasıdır. Basın yasaklamalar gerçeğin soykırımıdır. Gerçeklerin soykırımı tarih toplum kültür ekoloji ve yaşamın  soykırımıdır. Biz özgür basın olarak özgür basın  üzerindeki yasakları kabul etmiyoruz. Biz ivedilikle özgür  basın karşısında geliştirilen sokak ve mahalle  girişlerinin yasaklarının kaldırılmasını istiyoruz. Gerçekleri açığa çıkarma ve toplumla halkımızın önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Sonuna kadar Haklarımız için mücadele  edeceğiz. Gerçeğin ve hakikatin peşinde olacağız” denildi. Yapılan açıklamanın ardından gazeteciler dağıldı.

Haber: Ali ABBAS YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.