Gece kulübünde dans eden başörtülü kadın tutuklandı

Gece kulübünde dans eden başörtülü kadın tutuklandı
İzmir’de bir gece kulübünde dans eden zenne A.S. ile dans eden başörtülü H.K. “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlere alenen hakaret" ve "müstehcenlik" iddiasıyla gözaltına alındı.

TİGRİS HABER - İzmir’de bir gece kulübünde çekilen dans görüntülerinin sosyal medyada yayılması sonucunda haklarında soruşturma başlatılan başörtülü kadın H.K. "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ile "müstehcenlik" iddiasıyla tutuklandı, zenne A.S. ise yurt dışı yasağı ve imza şartı ile serbest bırakıldı.

Bugün hakimliğe sevk edilen başörtülü kadın H.K. tutuklandı, zenne A.S. adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, "Sosyal Medyada yayınlanarak gündem olan video paylaşımı sonrası İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında şüphelilerden H.K. 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Alanen Tahrik Etme' ve 'Müstehcen Yayınların Yayımlanmasına Aracılık Etmek' suçlarından tutuklanmış, diğer şüpheli A.S. ise imza ve yurt dışı çıkış yasağı tedbirleri uygulanmak üzere Adli Kontrol altına alınarak serbest bırakılmıştır” denildi.

(Alıntı)

Kaynak:T24

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.