Geleceğin kuramcıları yarıştı

Geleceğin kuramcıları yarıştı
Geleceğin dünyasını yaratacak olan yeni nesil bilim adamları arasında oldukça yaygın olan mental aritmetik alanında yapılan yarışmada, dereceye girenler belirlendi.

Nesip YALÇIN

Diyarbakır’daki  İngiliz Kültür ortaokulu öğrencileri arasında yapılan Mental Aritmetik yarışması kıyasıya bir rekabetle geçti. Sorulan soruları pırıltılı zekalarıyla çözen öğrenciler, hem velileri hem de okul öğretmenleri tarafından takdirle karşılanırken, arkadaşları da başarılı öğrencileri alkışladı.

Okul müdürü Ömer Necmi Hatipoğlu, Mental aritmetik alanında ilk kez düzenledikleri bilgi ve rekabet yarışmasında öğrencilerinin son derece başarılı bir grafik çizdiklerini kaydederek,”Onlarla gurur duyduk. Öğrencilerimizin başarılı performansı bizleri ve velilerimizi çok etkiledi. Bu tür yarışmaları çok önemsiyoruz. Çünkü bu yarışmalar hem öğrencilerimizdeki bilgileri taze tutuyor hem de beyin kapasitelerini her gün biraz daha artırıyor. Ben çocuklarımı yürekten kutlarken, arkadaşlarının da onlar gibi hazırlanarak bundan sonraki yarışmalara katılarak kendilerini ispatlamalarını diliyorum. Eminim onların arasında da son derece başarılı çocuklar bulunmaktadır. Başarılı olmak için öncelikli koşul, ders sırasında öğretmenlerini can kulaklarıyla dinlemeleri ve boş zamanlarda bilgisayarda oyun oynayarak zaman geçirmek yerine, mental aritmetiğe yönelerek bol bol soru çözmeleridir. İkinci koşul ise, sınıfta dinleyip çalıştıkları dersleri, mutlak suretle en az evde bir kez özetleyerek tekrarlamalarıdır.” Şeklinde konuştu.

Okulun branş öğretmenleri de başarılı öğrencileri kutlarken; “ Verdiğimiz emeklerin boşa gitmediğini görmek bizleri hem mutlu etti; hem de daha fazla emek harcamak üzere bizlerde ve sınıf arkadaşlarında motivasyon sağladı.” dedi.

İngiliz Kültür Ortaokulunda düzenlenen Mental Aritmetik yarışmasında arkadaşlarını geride bırakan  Abdullah Uğur  ÇELİK birinci olurken, Leyla YAKOĞLU ikinci, Ece Başak VARLIK ise üçüncü oldu.

dsc_0806.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.