Gelecek’ten belediyeye ‘kentsel dönüşüm’ tepkisi

Gelecek’ten belediyeye ‘kentsel dönüşüm’ tepkisi
Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarının, ranta dönüştüğünü iddia ederek eleştirdi.

TİGRİS HABER - Aydın Altaç yaptığı yazılı açıklamada, belediyeye kayyum olarak atanan il valisinin kendisin şehrin sahibi gibi gördüğü belirtildi. Diyarbakır’ın yaşanabilir bir şehir olmasını arzu ettiklerini dile getiren Altaç, “Ancak denetimden yoksun ve keyfilik içeren bir çok uygulamada olduğu gibi hiç bir altyapısı olmadan şehrin bir çok yerinde yıkımların başlaması ‘rant çevrelerine ve malum kesimlere alan açma’ şeklinde değerlendirmekteyiz” dedi.

“Diyarbakır’ın sahibi atanmış veya görevlendirilmiş bürokratlar olamaz” diyen Altaç’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Kentsel dönüşüm hemen yapılabilecek ve sonuç alınabilecek konu değildir. Sur ilçemizde yaşanan ve Diyarbakırımızın tarihsel mimari yapısına aykırı ucube çalışmadan dolayı binlerce hemşerimiz mağdur durumda iken bütçesi belli olmayan ve kentsel dönüşüm için depo edilmiş bütçeden yoksun çalışmanın sonucu havaalanı yolunda ucube heykel için yapılan harcamanın benzerinden ibaret bir durum yaratması kuvvetle muhtemeldir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bütçesi sorumsuz ve denetimsiz şekilde harcanmasını kabul etmediğimizi belirterek ‘kentsel dönüşüm’ ile ilgili bir uygulamaya gidilecekse bütçesi, depo edilen meblağ, imar uygulama ve yapılaşmanın ne suretle ve ne kadar sürede tamamlanacağı, belirlenen takvimde hemşerilerimizin konut ve iaşe ihtiyaçlarının giderileceği veya nasıl katkı sağlanacağı ve bu hususlarda mağduriyetlere mahal verilmeyeceğinin garantisinin verilmesi gerekmektedir. Bir kaç kepçe ile yapılacak yıkım çalışmaları sırasında fotoğraf çekilerek paylaşılması olası mağduriyetleri önleyici etkisi bulunmamaktadır. Kamu Görevlilerini sorumlu ve duyarlılığa davet ediyoruz.” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.