Gençler, ağaç kıyımına karşı oturma eylemi başlattı

Gençler, ağaç kıyımına karşı oturma eylemi başlattı
BDP Gençlik Meclisi'nin çağrısıyla ağaç kıyımını protesto etmek amacıyla oturma eylemi başlatıldı.

Polis ise Hevsel Bahçeleri'ne giden tüm yollarda olağanüstü önlem aldı. Kamuoyuna çağrı yapan gençler, "Doğaya sahip çıkmak için herkes buraya gelmeli" dedi.

DİYARBAKIR - BDP Gençlik Meclisi öncülüğünde, Hevsel Bahçeleri'nde gerçekleştirilen ağaç kıyımını protesto etmek amacıyla sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla alanda fidan ekimi gerçekleştirdikten sonra çadır kurma eylemi için iki ayrı koldan alana yürüyüş gerçekleştirildi. Dicle Üniversitesi Onkoloji Bölümü önünde biraraya gelen ilk grup buradan Hevsel Bahçeleri'ne doğru yürüyüşe geçerken, ikinci grup ise Fiskaya Semti'nden ağaç katliamının yapıldığı alana doğru yürüyüşe geçti. "Hevsel'den Gezi'ye Dicle direniyor" pankartının taşındığı yürüyüşün ardından çok sayıda genç geldiği Hevsel Bahçeleri'nde oturma eylemi başlattı. Eylemin gerçekleşeceği alanda sabah erken saatlerde polis yoğun önlem alırken, alana gelen gençler, "Çerxa şoreşe" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulundu.

gencler---(3).jpg

“Herkes buraya gelmeli”

Saygı duruşu ardından gençler adına konuşan Hüseyin Kaya, Hevsel Bahçeleri'nde gerçekleşen ağaç kıyımına dikkat çekerek, eylemlerinin kalıcı bir eylem olacağını söyledi. Buradan tüm kamuoyuna seslenen Kaya, tüm Diyarbakır halkını Hevsel Bahçeleri'ne çağırdı.

Ardından konuşan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Hevsel Bahçeleri'nde gençlerin yaptığı eylemi selamlayarak, "Gençlerin bu kararı doğru bir karardır. İnsani bir karardır. Her ne kadar Kürdistan doğasını katletseler de gençler yeni doğalar oluşturacaktır" dedi. Hevsel'de yapılan ağaç kıyımının AKP hükümetinin yeni bir politikası olduğunu belirten Zümrüt, bu politikanın insanı yok etme politikası olduğunun altını çizdi. Gençlerin eylemini desteklediklerini söyleyen Zümrüt, kamuoyuna çağrıda bulunarak, "Tüm kamuoyu buraya gelmelidir. Doğamıza sahip çıkmalıyız" dedi. 

gencler---(2).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.