Gençler Dicle Vadisi'nde kamp kuracak

Gençler Dicle Vadisi'nde kamp kuracak
Dicle Vadisi'nde bulunan ormanlık alanda rektörlük ile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından başlatılan ağaç kıyımına tepki gösteren BDP Diyarbakır Gençlik Meclisi üyesi Zeynep Çelik, alana yürüyüş gerçekleştirerek kamp kuracaklarını söyledi.

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi ile Diyarbakır Orman Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü Dicle Vadisi'ndeki ekoloji katliamının yankıları sürerken, BDP Diyarbakır Gençlik Meclisi üyesi Zeynep Çelik, iki gün önce gerçekleştirdikleri konferansta Dicle Vadisi'nde gerçekleştirilen doğa kırımına ilişkin eylem kararı aldıklarını belirterek, ekolojik anlamda bölgede yaşanan bir çok kırımın yaşandığını, Dicle Vadisi'nde yaşanan doğa kırımının ise bunlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Gerçekleştirdikleri Gençlik Konferansı'nın en önemli gündem maddelerinden bir tanesinin Dicle Vadisi olduğunu kaydeden Çelik, bu durumu kapsamlı olarak değerlendirdiklerini belirtti. Bu alanda geliştirilen politikaların sinsi bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çeken Çelik, ekolojik doğa kırımları yapılarak süreç üzerinden yürütülmek istenen bazı teknik gelişimlerin olduğunu dile getirdi. Çelik, "Biz gençler olarak Dicle Vadisi'nde yapılan kırımı es geçmeyeceğiz. Çünkü biz hayatı bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Mücadelemizin güçlü olması da bundan kaynaklanıyor" dedi.

Dicle Vadisi'ne geniş ve ideolojik bir katılımla etki yaratacak eylemsellik kararı aldıklarını aktaran Çelik, katliamın yapıldığı alana yürüyüş gerçekleştirerek kamp kuracaklarını söyledi. "Sömürgeci uygulamalar ve onun zihniyetine karşı Kürdistan gençliğinin yapabileceği en onurlu şey sadece mücadele etmektir" diyen Çelik, şunları kaydetti: "Devlet kurumlarının doğamızdan elini çekmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Emperyalist güçlerin çıkarları gereği bölgemizi talan etmelerine asla izin vermeyeceğiz. Artık her yerdeyiz. Vatanımıza yapılan bu kırımların Dicle şahsında ele alınıp eleştirilmesi konusunda gençliğe çağrımız hep beraber orada buluşup bu farkındalığı ideolojik temelde tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz" diye konuştu.

gencler-dicle-vadisi----(1).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.