Gergerlioğlu’ndan, Yargıtay Başkanının anayasa açıklamasına tepki

Gergerlioğlu’ndan, Yargıtay Başkanının anayasa açıklamasına tepki
Gergerlioğlu, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın, Adli Yıl açılışında “Yeni bir Anayasa arayışını destekliyoruz” açıklamasını eleştirdi, “Bırak yeni anayasayı var olan Anayasa’yı, hukuku uygula, var olan hukuku ayaklar altına alma.” Dedi.

TİGRİS HABER - HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu hak ihlalleri ve önemli gündem maddeleri ile ilgili haftalık basın toplantısı düzenledi. Gergerlioğlu, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın, Adli Yıl açılışında “Yeni bir Anayasa arayışını destekliyoruz” açıklamasını eleştirdi, Bırak yeni anayasayı var olan Anayasa’yı, hukuku uygula, var olan hukuku ayaklar altına alma” dedi.

Sünni Müslüman olmayanlarda tedirginlik!

Gergerlioğlu basın toplantısında şunları söyledi; “Bu kişiler yürütmeye boyun eğmiş kişiler, dualar ederek açılış yapıyorlar. Ben de Müslümanım, dua ederim, namaz kılarım. Ancak bu ülkede Müslüman olmayanlar da var. Adalet kimlik tanımaksızın dağıtılır. Siz o adaleti birtakım İslami ritüellerle başlattığınız zaman Hristiyan, Yahudi, ateist bundan tedirginlik duyar. “Burada demek ki sünni Müslümanlıkla ilgili bir durum mevzu bahis. Ben sünni Müslüman olmadığım için adalet gelmeyecek” diye tedirginlikler başlar.”

gergerlioglu.png

Benim hakkımda çok hızlı ceza istemişti

Gergerlioğlu şöyle devam etti; “Ayrıca Yargıtay Başkanı hukuktan anayasadan bahsediyor. Ona şunu hatırlatmak isterim: Siz yürütmenin emirlerini uygulamaktan başka bir şey yapmadınız! Benim hakkımda açılan dava Yargıtay’a geldiği zaman, o dönem Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Mehmet Akarca çok hızlı bir şekilde, olağanüstü bir şekilde ceza istemişti. Sanırım muhaliflere yönelik bütün bu cabbarca tavırlarından dolayı ödüllendirildi ve Yargıtay Başkanı yapıldı. Anayasa Mahkemesi’nin daha sonra 15-0 hak ihlali verdiği bir dosya için ceza istemişti bu başsavcı. Tüm Türkiye ve dünyanın güldüğü bir dosyaydı, siyasi olduğu apaçık belli olan bir dosyaydı.

Muhalif partiden milletvekili ekarte etmek

Benim ve muhaliflerin dosyaları ile ilgili ceza isteyerek Yargıtay Başkanı oluyorsunuz ve hiç çekinmeden hukuk ve Anayasa diyorsunuz. Ben bir mağdur olarak bunları unutmuş değilim, bunları da yüzlerine çarpıyorum, çarpmaya da devam edeceğim. Mehmet Akarca hangi yüzle hukuk ve Anayasa diyorsunuz bunu sormak istiyorum çünkü çok bariz hukuksuz bir dosyadan ceza istenmemesi gerektiği yönünde görüş beyan etmeniz gerekirken, hızlıca ceza istiyorum şeklinde görüş beyan etmeniz ne kadar yürütmeden etkilendiğinizi, muhalif partiden bir vekili nasıl ekarte etmek istediğinizi gösteriyordu.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.