GGC yöneticisi Bozarslan’dan 'Habertürk' açıklaması

GGC yöneticisi Bozarslan’dan 'Habertürk' açıklaması
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkan yardımcısı Felat Bozarslan, Haber Türk Ankara temsilcisi Bülent Aydemir’in işine son verilmesine tepki göstererek, “Meslektaşımızın can güvenliğinden endişe ediyoruz” açıklaması yaptı.

TİGRİS HABER - Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) üyesi ve Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, geçtiğimiz gün Para-Gündem programını birlikte sunduğu Ebru Baki’ye ekrandan sahip çıkmış ve “MHP özür dilemeli” demişti. Bu açıklamanın ardından başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere ‘Habertürk izlemiyorum’ kampanyası başlatıldı. Bahçeli’nin tweet’inden sonra Haber Türk yönetimi harekete geçerek Ankara temsilsici Bülent Aydemir’in işine son verdi, ardından Kürşad Oğuz istifa etti.

Haber Türk’te yaşanan gelişmelerle ilgili tartışmalar devam ederken, GGC Başkan yardımcısı Felat Bozarslan, GGC üyesi Aydemir’in işten atılması ve MHP’nin başlattığı kampanyaya tepki gösterdi.

İfade özgürlüğüne darbe

Bozaslan yaptığı yazılı açıklamada, “Habertürk Ankara Temsilcisi ve cemiyetimiz üyesi Bülent Aydemir ile Habertürk sunucusu Ebru Baki’ye yönelik, bir merkezden yönetildiği aşikâr olan insafsız linç kampanyasını şiddetle kınıyorum. Meslektaşlarımızın siyasi çekişme ile işini yapamaz hale getirilmesini kabul etmiyoruz.  Yaşanan bu olay, halkın haber alma özgürlüğü ve gazetecilerin eleştiri hürriyetinin önündeki en büyük engelin, aslında buna sahip çıkması gereken siyasetçiler olduğunu da bize açıkça göstermiştir. Habertürk yöneticilerinin de ekranlarına çıkan meslektaşlarımıza sahip çıkmaması, arkalarında durmaması, hem biz gazeteciler, hem de kamuoyunca üzüntüyle karşılanmıştır. Zira üyemiz Bülent Aydemir bu olaydan sonra işinden ayrılmak zorunda kalmış, Ebru Baki’nin programına da son verilmiştir. Bülent Aydemir ve Ebru Baki’ye yönelik tehdit ve hakaretler, anayasada güvence altına alınmış düşünce ve ifade ile basın özgürlüğüne vurulmuş ağır bir darbedir.

Can güvenliğinden endişe ediyoruz

Meslektaşlarımıza yönelik bu tehditleri savuranlar bilsinler ki, gazeteciler onların emir kulu değildir, hiçbir zaman da olmayacaktır. Gazetecinin nasıl konuşacağına karar vermek kimsenin haddi de değildir. İsmi geçen partinin yöneticilerince daha önce hedef gösterilen gazeteci ve siyasetçilerin uğradıkları şiddete hepimiz şahidiz. Bu nedenle geçmiş tecrübelere dayanarak Ebru Baki ve Bülent Aydemir’in can güvenliğinden endişe ettiğimizi de kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Meslektaşlarımızın tırnağına bile bir zarar gelirse, bunun sorumlusu arkadaşlarımızı alenen hedef gösterenlerdir” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.