GGC'den Gazeteci Dekak'a yönelik saldırıya kınama

GGC'den Gazeteci Dekak'a yönelik saldırıya kınama
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), Rudaw TV'nin Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak'a gerçekleştirilen saldırı girişimini kınadı.

TİGRİS HABER- GGC’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bugün Diyarbakır'da Rudaw TV Temsilcisi, meslektaşımız Maşallah Dekak’a haber takibi sırasında bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Asıl hedefi halkın haber alma hürriyeti olan bu saldırıyı büyük bir endişeyle öğrenmiş bulunmaktayız.
GGC Üyesi ve Rudaw TV Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak'a yönelik saldırı girişimini şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımıza yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Dekak'ın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenmiş olmak bir nebze teselli verici olsa da, bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak, basın özgürlüğüne yapılan her türlü saldırıya karşı duruşumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Bu olayın ardından, saldırıyı gerçekleştiren şahsın bir an önce adalete teslim edilmesi için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığını göreve çağırıyoruz. Bu tarz saldırılar sadece bireysel bir gazeteciyi değil, aynı zamanda basın özgürlüğünü ve demokratik değerleri hedef almaktadır.
Meslektaşımız Maşallah Dekak'a yapılan bu saldırının ardından, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak yaşanan olayın takipçisi olacak, sorumluların adalete hesap vermesi için gereken her türlü çabayı sarf edeceğiz. Basın mensuplarının güvenli bir şekilde görevlerini yerine getirebilmesi için toplumun desteğini ve duyarlılığını bekliyoruz.” (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.