Gönül Elçileri Diyarbakır’da

Gönül Elçileri Diyarbakır’da
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde başarılı olan öğrenciler Berrin Kıraç öncülüğünde yürütülen 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti.

Diyarbakır - Gezi ve makam ziyaretine Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı’nın Eşi Arzu Güleryüz Maraşlı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Faysal Yaşa ve çok sayıda öğrenci ile öğretmen katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Kız Yetiştirme Yurdu’nda verilen sabah kahvaltısının ardından sinemaya giden gönül elçileri, daha sonra Hasanpaşa Hanı, Ulu Camii, Gazi Köşkü ve On Gözlü Köprü gibi Diyarbakır’ın tarihi, manevi ve kültürel mekanlarını gezerek Diyarbakır şehir turu ve çeşitli etkinlikler yaptıktan sonra Vali Kıraç’ı ziyaret etti. Vali Kıraç, kendisine çiçek takdim eden öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Kıraç, "Diyarbakır’ın surları, peygamber kabirleri, camileri, kiliseleri ve türbeleri gibi tarihi ve kültürel değerlerini ziyaret edilmeli, gezilmeli ve bu zenginliklerimiz hakkında bilgi edinerek çevremizdeki insanlara anlatmalıyız" dedi. 
Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Kıraç, farklı yerlerin, farklı kültürlerin ve insanların en iyi yerinde görerek öğrenilebileceğini öğrencilere anlattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.