Görevden alınan Başkan: Kayyum Diyarbakır’da arazileri taksitle satışa çıkarttı

Görevden alınan Başkan: Kayyum Diyarbakır’da arazileri taksitle satışa çıkarttı
Görevden alınan Diyarbakır Merkez Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Diken, kayyum yönetiminin belediye taşınmazlarını taksitle satışa çıkardığını iddia etti.

TİGRİS HABER- Görevden alınarak yerine kayyum atanan Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Diken, Mezopotamya Haber Ajansına konuştu. Kayyumun bazı belediye taşınmazlarını sattığını, bazılarını ise devrettiğini söyleyen Diken, Seyrantepe'de bulunan Z Resteuorant ile Makina İkmale bağlı Öğretmen Evi'nin yanındaki Temizlik Şantiyesinin satıldığını, Mardin yolundaki Piknik Alanı'nın ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne (DBB) devrettiğini söyledi. Diken, Üçkuyular mahallesindeki 1822 Ada 3 Nolu parselde yer alan 15 bin dönüm arazinin 41 Milyon 500 bin TL’ye, aynı mahalledeki 1300 ada 3 Nolu parseli 26 milyon 745 bin TL’ye, Şilbe mahallesindeki 667 Nolu parseldeki 8 bin 600 metrekarelik arazinin ise 36 milyon TL'ye satıldığını dile getirdi. Diken, “Kapalı teklif” usulüyle satılan arazilerin ödenme şeklinin taksitle yapıldığını dile getirdi.

78 milyar TL ile borç aldık

Yerine kayyum atanan Yenişehir Belediye Eşbaşkanı Belgin Diken, taşınmazların satılmasına tepki gösterdi. 2019 yılının Kasım ayında belediyeye kayyım atandığını hatırlatan Diken, "Geldiğimizde hiçbir taziye evimiz kalmamıştı. Taşınmazlarımız, araçlarımız yoktu. Hepsi kaymakamlıklara, milli eğitim kurumlarına hibe edilmişti. Biz o dönem belediyeyi 78 milyar TL ile borç aldık” dedi.

Büyükşehir’e devir edildi

Diken, kayyımların taşınmazları bir bir devrettiğine işaret ederek, "Mardin yolu üzerinde büyük bir piknik alanımız vardı. O dönemde de zaten bir kısmını Kızılay’a devretmişlerdi. Bir de bir at çiftliği kurmuşlardı. Şimdi de belediyenin taşınmazını Büyükşehir Belediyesine devretmişler. Yani parkların içinde olan, Yenişehir’e ait olan yerlerimizi dahi devretmişler. Büyükşehir Belediyesine bu süreçte fidanlık alanımızı devretmişler. Belediyeye ait Z Restourant vardı. Onun mülkünü de kendilerine sattıklarını ve satışları da ihale usulü ile yaptıklarını öğrendik. İhtiyaçtan fazla araçların kiralandığını, 900’e yakın işçi alımı gerçekleştirdiğini ve özel kalem üzerinden kadro düzeyinde işçi alımları yapılmış. Bu çalışmalar üzerinden şuanda her şey götürülüyor. Şimdi de belediyeye ait araziler satışa sunulmuş. Hatta taksitle arazilerin satışına başlamışlar" şeklinde konuştu.

Geleceğimize sahip çıkmalıyız

Diken, söz konusu uygulamalara karşı çıkılması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Evet kayyım atadılar, o binalara sahip oldular. Ama asla bu halkın iradesini teslim alamazlar. Halkımızla birlikte geleceğimize, toprağımıza sahip çıkmalıyız. Belediye halkın yeridir. Başkasına, şahıslara, kişilere belediye mülkleri satılamaz. Halkla birlikte hesabını soracağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum