Görevden alınan Silvan Belediye Başkanı Toprak beraat etti

Görevden alınan Silvan Belediye Başkanı Toprak beraat etti
İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyum atadığı Silvan Belediye Başkanı Naşide Toprak 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davadan beraat etti.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyum atanan Silvan Belediye Başkanı Naşide Toprak, 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davadan beraat etti. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanlığı yürüttüğü dönem ile Silvan Belediye Başkanlığı yürüttüğü dönemde katıldığı, eylem, etkinlik, basın açıklamasına katılması ve Demokratik Toplum Kongresi'nin düzenlediği organizasyonlara katılmaktan dolayı "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası" suçunu işlemekten yargılanan Toprak, Diyarbakır 11'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılmazken avukatı Sabahattin Acar duruşmada hazır bulundu.

İddia makamının ceza istemiyle bir önceki celsede verdiği mütalaasını tekrarladığı duruşmada, savunma yapan Toprak'ın avukatı Acar, müvekkilinin katıldığı eylem ve etkinliklerin düşünce ve ifade özgürlüğü ile anayasal güvence altına alınan siyasi parti faaliyetleri kapsamında kaldığını kaydetti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin "şok etkisi" yaratan eylem ile eyanların düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığına dair kararını hatırlatan Acar, müvekkilinin beraatini istedi.

Savunmanın ardından mahkeme heyeti, Toprak'ın her iki suçlamadan da beraatini karar verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.