Görür yine uyardı: Depremler stres birikimi

Görür yine uyardı: Depremler stres birikimi
Çanakkale'de meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremi, akşam saatlerinde 3.8'lik yeni bir sarsıntı takip etti. Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak, yaşananlar hakkında bilgi verdi.

TİGRİS HABER - Türkiye, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisini atlatamadı. Ülkede yaşanan her sarsıntı, yöre halkında büyük bir paniğe neden olmaya devam ediyor. Bugün Çanakkale'de meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'un da bazı bölgelerinde hissedilirken, akşam saatlerinde Çanakkale Biga merkezli 3.8 büyüklüğünde yeni bir sarsıntı meydana geldi.

X hesabından mesaj verdi

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Beypınar-Lapseki/Çanakkale’de 4,5 deprem oldu. Diri fay haritasında yüzeyde bir fay yok. Muhtemelen bu yörede yüzey kırığı oluşturacak kadar bir deprem olmadı veya kırık (fay) tespit edilemedi. Bu depremler bölgedeki stres birikiminin belirtileri olarak yorumlanmalıdır. Sevgiyle"

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.