Gözaltılara tepki: Yolun sonuna geldiniz

Gözaltılara tepki: Yolun sonuna geldiniz
Yapılan gözaltın ve tutuklamalara ilişkin Yeşil Sol Parti tarafından Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan açıklamada, “Birinin huzuru kaçtıkça senaryolar yapıyor bizlerde huzurunu bozmaya devam edeceğiz, yolun sonuna geldiniz” denildi.

TİGRİS HABER - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır’da aralarında gazeteci, avukat, siyasetçi ve oyuncuların gözaltına alınıp tutuklanmasına ilişkin Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Yapılan gözaltı ve tutuklamalara ilişkin adliye önüne Yeşil Sol Parti Diyarbakır vekil adayları ile il eş sözcüleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il eşbaşkanları, il ve ilçe örgütleri, Barış Anneleri, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve gözaltında yakınları bulunan aileler katıldı.

“Birilerinin huzurunu bozmaya devam edeceğiz”

Açıklamada ilk olarak konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, “4 gündür birilerinin katlettiği hukuka rağmen bizler inadına adaleti inşa edeceğiz. Evlerine baskın yapılan gazetecilerin, avukatların, oyuncuların, siyasetçilerin adresleri belli, savcılığa gelebilecek insanlardır; neden evlerini ve iş yerlerini basıyorsunuz? Durumu kriminalize etmeye çalışıyorsunuz. Bu senaryolara maalesef alışığız. Diğer kirli oyunları nasıl boşa çıkardıysak yine boşa çıkaracağız. Birinin huzuru kaçtıkça senaryolar yapıyor bizlerde huzurunu bozmaya devam edeceğiz. Operasyonlarla geri adım attıracaklarını sanıyorlar ama yanılıyorlar yolun sonuna geldiniz. 14 Mayıs günü gasp etmeye çalıştığınız bu irade sizi sandığa gömecektir” dedi.

gozaltilara-tepki-1.jpg

“Halk yaptıklarınızın cevabını verecek”

Ardından konuşan Yeşil Sol Parti Diyarbakır adayı avukat Mehmet Emin Aktar yine bir seçimin olduğunu ve yine yapılan şey olağan, şüpheli olanın Kürtler olduğunu kaydetti. Mehmet Emin, “Bunun için bir delile de gerek yok. Mizansen ve senaryolar yapılıyor. Kısıtlama kararı olan bir dosya, 24-25 yaşlarında birinin çarşaf çarşaf iftira beyanları. Avukatlar savunma yapmasın, gazeteciler gerçeği yazmasın, siyasetçiler gerçeği konuşmasın ve sanatçılar tiyatro oynamasın diye yapılıyor. Herkes olağan şüpheli. Sandık güvenliği alınması gerekirken, bizim özgürce çalışmamızı güvencelemek gerekirken, gazetecilerin özgürce haber yazmasını güvenceye almak gerekirken tam aksine daha da zorlaştırmaya çalışılıyor. Neymiş bir beyan alınmış, kim nerede, ne yapmış deniliyor fakat kanıt yok. Sanırsın hadisi şerif. Amaç bir algı yaratmak ve toplumu korkutmaktır. 4 gün önceki operasyondan sonra çalışmalarımız üçe dörde katlandı ve halkımız asla geri adım atmadı. Hukuk size de gerekli yaptıklarınızdan vazgeçin. Asla utanacak ve kaçınacak bir şeyimiz yok. Bu halk 14 Mayıs’ta söylediklerimin cevabını verecek” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kitle adliye önünde bekleyişini sürdürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.