Gözaltına alınan çiftçilerin traktörlerine de el konuldu

Gözaltına alınan çiftçilerin traktörlerine de el konuldu
Viranşehir’de elektrik kesintilerini protesto eden en az 20 çiftçi darp edilerek gözaltına alınırken, traktörlerine de el konuldu.

TİGRİS HABER - Urfa’nın Viranşehir ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (DEDAŞ) uyguladığı elektrik kesintilerini protesto eden en az 20 çiftçi askerler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Elektriklerin kesik olmasından kaynaklı ekinlerini sulayamayan çiftçiler Urfa-Mardin karayolunu yığdıkları taşlarla trafiğe kapattı. Kapanan yol nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştu.

Olay yerine gelen asker, DEDAŞ’ı protesto etmek amacıyla yol kesme eylemini yapan çiftçilere müdahale etti. Askerin müdahalesini telefon ile kayıt altına almaya çalışan yurttaşların da içinde yer aldığı en az 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltı işlemlerinden sonra çiftçilerin yol kenarında kalan traktörlerine de el konuldu. Askerlerin müdahalesi sonucu yolun kenarında bulunan tarlalarda yer alan anız da alev aldı.

Siverek-Viranşehir yolu da bir süre kapatıldı

Aynı saatlerde çiftçiler kenttin bir diğer noktası olan Viranşehir-Siverek arasında yer alan Karakeçi Karayolunu trafiğe kapatarak DEDAŞ’ı protesto etti. Ellerinde dövizler ve sloganlarla DEDAŞ'ı protesto eden çiftçiler, elektrik kesintisinin bir an önce son bulmasını istedi. Bir süre yolu taşlar ile trafiğe kapatan çiftçiler, sorunların çözülmemesi durumunda eylemlerine devam edeceklerini belirterek yolu tekrardan trafiğe açtı. (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum