Gülsüm yeniden yargılansın

Gülsüm yeniden yargılansın
Bingöl'de hakkında tek bir delil bulunmadığı halde 62 yıl 8 ay hapis cezası alan ve 3 yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan lise öğrencisi Gülsüm Koç’un ailesi, kızlarının yeniden yargılanıp adaletin tecelli etmesini bekliyor.

Bingöl - Bingöl merkez Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi Palamut Caddesi'nde 15 Mayıs 2011'de iki polise yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve 19 Şubat 2013 tarihindeki karar duruşmasında 62 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan lise son sınıf öğrencisi Gülsüm Koç'un ailesi henüz adaletin yerine gelmediğinden yakınıyor. Hakkında çelişkili gizli tanık ifadeleri dışında delil bulunmamasına rağmen mahkeme heyeti savcının vermiş olduğu mütalaaya dayanarak kararını açıklamıştı. 
Koç'un ailesi kızlarının suçsuz olduğunu belirterek bir an önce serbest bırakılmasını istiyor. Başbakan Erdoğan'ın paralel yargı ve Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılacağını tartışmaya açtığını hatırlatan Koç’un ailesi, geç de olsa haksızlığın sona ermesini ve kızı gibi haksız yere cezaevinde yatan yüzlerce kişinin yeniden yargılanıp bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını istedi.

‘Kızım için 50 bin imza toplandı’

Kızının 3 yılı aşkındır cezaevinde olduğunu hatırlatan Derdiye Koç, gece gündüz kızı ile yatıp kalktığını söyledi. Koç, "Kızım Gülsüm daha küçüktü, daha lise öğrencisiydi. Çok başarılı bir öğrenciydi. Üniversiteye hazırlanıyordu ve bana hep 'Anne ben büyüyünce gazeteci olmak istiyorum' diyordu. Ama buna izin vermediler. Bu hukuksuzluk son bulsun diye 50 bin imza topladık ve bu imzaları Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanı’na gönderdik. Ama hiçbir cevap alamadık. " diyerek tepki gösterdi.

gulsum-3.jpg

gulsum-2.jpg

 

gulsum-4.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.