Güneş enerjisi paneli nasıl yapılır?

Güneş enerjisi paneli nasıl yapılır?
İşlemdeki ilk adım, güneş panelinin plastik kaplama bileşenlerinin kesilmesi ve işlenmesidir.

TİGRİS HABER - İşlemdeki ilk adım, güneş panelinin plastik kaplama bileşenlerinin kesilmesi ve işlenmesidir. Bunlar, daha sonra ruloyu eşit boyutlu levhalara bölen özel bir kesme makinesinden sürüklenen büyük rulolar halinde fabrikaya tedarik edilir.

Bu sayfalar daha sonra yapıdaki bir sonraki aşama için hazır olarak üst üste istiflenir. Bu kesilmiş levhalar, tüm güneş paneli kompozit yapısı için arka levhanın ana bölümünü oluşturacaktır.

Bunu yaptıktan sonraki adım, güneş pillerini hazırlamak ve organize etmektir. Bunlar fabrikaya hazır olarak satın alınabilir veya fabrika zemininde yerleşik olarak satın alınabilir.

Hangi durumda olursa olsun, her bir güneş pili depolama ünitesinden alınır ve bir robotik kol kullanılarak özel bir taşıma bandına yerleştirilir. Bu kol, her bir paneli dikkatlice alır ve zarar görmeyecek şekilde büyük bir özenle bandın üzerine bırakır.

Buradan hücreler, uzun tellerle hücreleri birbirine bağlayan başka bir özel robotik kol kullanılarak sıralar halinde düzenlenir. Teller, makine içinde ayrı ayrı beslenen büyük tel tamburlarından beslenir.

Tamamlandıktan sonra hücreler, telleri hücrelere kaynaştırmak için yüksek yoğunluklu bir ışıkla muamele edildikleri makinenin başka bir bölümüne geçirilir.

Bu yapıldıktan sonra, hücreler daha sonra yapının bir sonraki aşamasına hazır olmak için makineden taşınır.

Güneş panellerinin diğer parçaları da EVA kapsülleyiciler, cam kapak ve çerçeveler gibi hazırlanır.

3. Adım: Montaj başlar

Ana bileşenler hazır olduğunda, bir sonraki adım montaj sürecine başlamaktır. İlk olarak, plastik arka tabakalar bir kat EVA kapsülleyici tabaka üzerine serilir.

Bu yapıldıktan sonra, güneş pili sıraları daha sonra başka bir özel robotik kol kullanılarak arka levha/EVA kompoziti üzerindeki yerlerine dikkatlice yerleştirilir. Bir panelin tüm yüzeyi güneş pilleri ile kaplanana kadar sıra sıra güneş pilleri bu şekilde eklenir. Bunun ardından mühendisler güneş pillerini kontrol eder ve gerekirse güneş pilleri arasındaki elektrik bağlantılarını tamamlar. Bunu yapmak için paneller yapay ışık kullanılarak aydınlatılır ve gerektiği şekilde lehimlenir. Tamamlandığında, güneş hücrelerini kapatmak için başka bir kapsülleyici EVA tabakası eklenir.

Adım 4: Güneş panellerini tamamlama

Bu yapıldıktan sonra, güneş pilleri ve kapsülleyiciler üretimde bir sonraki aşamaya geçer. Bu, ünitenin panelin "güneş alan" tarafının temperli camla kaplanmasını ve tüm parçaların bir alüminyum çerçeve içine alınmasını gerektirir.

Bu, otomatik makineler ve insan işçilerin bir karışımı kullanılarak tamamlanır. Tamamlandıktan sonra, paneller robotik kollar tarafından dikkatli bir şekilde hareket ettirilir ve gerektiği şekilde kalite kontrolü yapılır. Bu yapıldıktan sonra, paneller daha sonra bitirme için hazır makineden geçirilir. Tamamlanması gereken son işlemlerden biri de bağlantı kutusunun montajıdır. Bu deneyimli mühendisler tarafından elle yapılır. Bunu yaptıktan sonra son adım, güneş panellerini kullanıma hazır hale getirmeden önce son bir kalite kontrolünden geçirmektir. Bu, panelin tüm yüzeyini taramak ve kusurları aramak için özel bir sensör seti ve bilgisayar yazılımı kullanılarak yapılır. Hiçbiri bulunmazsa, panele temiz mesajı verilir ve ardından paketlenmeye hazırdır ve kuruluma hazır olarak sevk edilir.(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.