Güneş evine hayran kaldılar

Güneş evine hayran kaldılar
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait, doğa dostu yenilenebilir enerji kaynakları örneklerinden biri olan Güneş Evi, ilkokul öğrencilerini ağırladı.

TİGRİS HABER - Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, çocuklara ve gençlere çevre temizliği bilinci kazandırılması, çevreyi koruyan ve doğayı seven bireylerin yetiştirilmesi amacıyla öğrencilerine yönelik çalışmalara devam ediyor.

Enerji Verimliliği Haftası kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı okullarda eğitim gören öğrencilere Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan Güneş Evi gezdirildi.

7e3874ef-6550-48cc-aefe-4cc38076d7d1.jpgEtkinlikte öğrencilere, yenilenebilir enerji ile fosil yakıtların tanımı, zararları ve faydaları aktarıldı. Öğrenciler, güneş enerjisi, yenilenebilir enerji kaynakları ve fosil yakıtlar hakkında merak ettikleri soruları yetkililere sordu.

Güneş Evi ile ilgili de bilgi veren görevliler, güneşten nasıl enerji alındığını, evin çalışma sistemi, evdeki her şeyin güneş enerjisi ile çalışması ve yenilenebilir enerjinin faydalarını anlattı.(Büyükşehir basın)

Kaynak:Büyükşehir Basın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.