Güneştekin eleştirilere yanıt verdi

Güneştekin eleştirilere yanıt verdi
Sanatçı Ahmet Güneştekin, ‘Hafıza Odası’ sergisine yönelik eleştirilere cevap verdi. Güneştekin, “Sergi, sadece bu coğrafyayı anlatmıyor, yüz yıllık hafızayı anlatıyor” dedi.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da açılan “Hafıza Odası” adlı sergisi son günlerin en çok tartışılan ‘sanat’ olaylarından biri oldu. Sanatçı Ahmet Güneştekin, eleştirilere cevap vermek için Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Kimse sevmek zorunda değil

Güneştekin şunları söyledi; Hafıza odası 10 yaşında. Yeni sergilenmiyor. Linç lafını sevmem. Sergiye girebilmek için uzun kuyruklar oluştu. Çok ciddi bir ilgi var. Kürtler eserlerimi yeni keşfetmeye başladı. GAP gezisi yapanlar güzergahlarını buraya yönlendirdiler. Sert bir sergi olacağını söylemiştim en baştan. Ben ev sahibi değilim, ticaret odası, iş insanları, bazı STK’lar ev sahibi. Gelen davetlilere nasıl davranacaklarını, hassasiyet konusunda ne yapmaları gerektiğini söylemeyi düşünemedik. Zaten gelenler o tabutların arasında fotoğraf çektirmişlerdi. Belki de yanlıştır, ancak, herkesin sizinle aynı şekilde davranmasını isteyemezsiniz. Binlerce kişi fotoğraf çektiriyor. Bu bir tercihtir. Müdahale edemem, ancak bu hassasiyetleri bilseydim uyarırdım. Sergi, 100 yıllık hafızayı anlatıyor. Sadece bu coğrafyayı anlatmıyor. Roboski çalışması önemsediğim bir şey. En tepeye koydum. Sanat eseri ile kayıt altına aldım. Onlar tabut değil, onlar sanat eseri. Sanat eseri saygıyı hak eder. Kimse sevmek zorunda değil, ancak, saygı göstermek başka bir şeydir” dedi.

Kaya: Eleştirilerin seviyesini doğru belirlemek lazım

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ise, sergiye yoğun bir talep olduğunu belirterek, “Yoğun bir talep var ve yoğun bir ziyaretçi akını var sergimize. Tabii ki bu tür sergilerde kimi eleştiriler olacaktır? Kimileri farklı bakış açılarıyla bu işi eleştirecekler ama biz Diyarbakır olarak doğrusu uzun zamandır koruduğumuz eleştirinin seviyesini doğru belirlememiz gerekiyor" dedi. 

b58e20fa-2d83-48cb-af3b-3f917de3f900.jpg

Güneştekin barış anneleriyle

Ahmet Güneştekin, buradaki açıklamanın ardından gazeteciler ile birlikte Keçi burcunda sergi alanına geçti. Güneştekini sergi  alanında barış anneleri ziyaret etti. Barış Anneleri Ahmet Güneştekin ile Anneler duvarı önünde birde fotoğraf çektirdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.