Güneydoğu üniversitelerinde enerji akademisi kuruluyor

Güneydoğu üniversitelerinde enerji akademisi kuruluyor
Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) bünyesinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan dört üniversitenin ortak girişimiyle Enerji Akademisi kuruluyor. Enerji alanında ihtisas üniversitesi olan

TİGRİS HABER - YÖK, Batman, Siirt, Mardin Artuklu ve Şırnak Üniversiteleri'yle yaptığı protokol kapsamında Enerji Akademisi kurulmasına karar verildi. Dört ay sürecek programı tamamlayıp belge almaya hak kazanan katılımcıların, istihdam süreçlerinde 'avantaj' elde edeceği ifade edildi.

YÖK'ten konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, enerji alanında ihtisas üniversitesi olan Batman Üniversitesi koordinatörlüğünde, Siirt Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi ile Dicle Kalkınma Ajansı arasında "Enerji Akademisi İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Protokole göre, Enerji Akademisi Okulu'nda alanında uzman hocalar, sektör temsilcileri, yöneticiler ve sahada aktif çalışan uzmanlar tarafından yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, enerji politikaları, tarımda ve sanayide enerji kullanımı gibi başlıklarda herkese açık ve ücretsiz eğitimler verilecek.

Lisans ve lisansüstü öğrencilerinin yanı sıra, sektör çalışanları ve enerji alanına hitap edecek okul, çevrim içi eğitim modeli ile erişim sunacak.

Dört ay sürecek programı tamamlayıp belge almaya hak kazanan katılımcıların, istihdam süreçlerinde 'avantaj' elde edeceği belirtildi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.