Güneydoğu’da kuraklık tehlikesi devam ediyor

Güneydoğu’da kuraklık tehlikesi devam ediyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı verilere göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Mayıs ayında son 30 yılın en düşük yağışı düştü.

Türkiye’de her yıl olduğu gibi bu yılın hem geçen aylarda hem de Mayıs ayına ilişkin hazırlanan Standart Yağış İndeksi (SPI) ve Normalin Yüzdesi Metoduna(PNI) göre hazırlanan haritada, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Mardin, Tunceli ‘çok şiddetli’ ve ‘şiddetli kuraklık’ olarak gösterildi.

Güneydoğu ki yağış oranı normaline göre yüzde 83, geçen yıla göre de yüzde 85 azaldı. Doğu Anadolu Bölgesi de yağış normaline göre yüzde 66 geçen yıla göre ise yüzde 70 düştü.

kuraklik1.png

En yüksek sıcaklık Ceylanpınar’da

Türkiye’de uzun yıllar Mayıs ayı ortalama sıcaklığı 16.7 derece iken bu yıl 19.3 oldu. En yüksek sıcaklık ise 44.3 dereceyle Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde ölçüldü.

Ayrıca, Meteoroloji’nin paylaştığı Standart Yağış İndeksi (SPI) ve Normalin Yüzdesi Metoduna (PNI) göre Mayıs ile son iki yılık Meteoroloji kuraklık haritalarında, Türkiye’nin büyük bir bölümü ‘olağanüstü kurak, ‘çok şiddetli kuraklık ve ‘şiddetli kurak’ olarak verildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.