Güzeloğlu’ndan Kadir Gecesi ve 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramı mesajı

Güzeloğlu’ndan Kadir Gecesi ve 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramı mesajı
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, Kadir Gecesi ve 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Valilikten kadir gecesiyle ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle, “Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu, Rabbimizin bin aydan daha hayırlı olduğunu müjdelediği, Mübarek Ramazan ayının en özel gecelerinden 'Bin aydan daha hayırlı' olan Kadir Gecesine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kadir gecesi,  Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, kulun Rabbine yakın olduğu, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir. Hiç şüphesiz kalplerin arınması, gönül dünyalarının aydınlanması, manevi huzurun artması için eşsiz bir imkân sunan Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

19 Mayıs Gençlik Spor bayramıyla ilgili de açıklama yapan valilik 19 Mayıs’ın önemine değinerek şu açıklamada bulundu:

“Tarihi boyunca hür yaşamış milletimize vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalandığı, umutlarımızı canlandıran, kaderimizi değiştiren ve yolumuzu aydınlatan tarihi bir adım olan 19 Mayıs, Türk Milleti’nin tüm yokluklar ve imkânsızlıklar içerisinde, tükenmeyen gücünü, kudretini tüm dünyaya ispatladığı, gür sesi ile bağımsızlığı haykırdığı önemli bir gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, kadını erkeği, genci yaşlısı milletin bütün fertlerinin, vatanın bütünlüğü ve istiklali uğruna omuz omuza vererek mücadele ettiği, bağımsızlığımızın en önemli dönüm noktası ve tarihte eşine az rastlanır bir destanın yazıldığı Kurtuluş Savaşının, Cumhuriyet’in ilanı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih sahnesinde güçlü bir biçimde yerini almasının yolunu açmıştır.

Bütün olumsuz şartlara rağmen, binlerce şehit vererek, büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, geleceğimizin teminatı olan, gençlerimize emanet edilmiş ve bu önemli tarihte bir bayram olarak yine gençlere armağan edilmiştir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumaksa gençlerimizin başlıca görevi ve en önemli sorumluluğudur.

Türkiye Cumhuriyeti bugün tarihinden aldığı güçle geleceğe daha güvenle bakan, Devleti ve Milleti her zamankinden daha kudretli, umutları ve hedefleri olan, aydınlık ve modern bir ülkedir. Dün olduğu gibi bugün de tüm uğraşlar ve tüm çabalar, sürekli değişen ve gelişen dünyaya gençlerimizi en iyi şekilde hazırlamak ve onlara daha güçlü bir ülke ve daha güzel yarınlar bırakmak içindir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, sevgili gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.