Haber-Sen Diyarbakır Şubesi’nden soygun açıklaması

Haber-Sen Diyarbakır Şubesi’nden soygun açıklaması
Haber-Sen Diyarbakır Şubesi, Kayapınar İlçesi’nde yaşanan maskeli soyguna ilişkin yazılı açıklama yaptı, “Çalışan arkadaşlarımızın başına bir şey gelirse bunun sorumlusu PTT Genel Müdürlüğüdür” denildi.

TİGRİS HABER - KESK’e bağlı Haber-Sen Diyarbakır Şubesi, Kayapınar İlçesi’nde dün yaşanan silahlı soygun olayına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şunlara yer verildi, “Gün geçmiyor ki PTT emekçisine yönelik bir saldırı gerçekleşmesin. Dağıtım alanlarında ve gişelerde halka hizmet sunan PTT emekçilerine yapılan saldırılara her gün bir yenisi ekleniyor. Diyarbakır Kayapınar ilçesinde şubede tek başına ve güvenliksiz çalışan PTT emekçisine yönelik silahlı soygun gerçekleşmiştir. Bizler Haber-Sen olarak arkadaşımıza yönelik gerçekleşen bu saldırıyı kınıyoruz. Bizler artık her gün haber sitelerinde PTT emekçilerine yönelik şiddet, soygun, gasp ve cinayet haberleri duymak istemiyoruz.

"Güvenlik görevlileri istihdam edilmeli"

Haber-sen olarak uzun zamandır, şubelerin ıssız yerlerde açılmasının, tek personel çalıştırılmasının ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmamasının can ve mal kaybına yol açacağı konusunda ilgilileri uyardık. PTT Genel Müdürlüğünü, 2018 yılında PTT emekçisinin darp edilmesi sonrasında, yayınlamış oldukları genelgeye sahip çıkmaya çağırıyoruz. Söz konusu genelgede şubelerde en az 2 personel çalıştırılacağı ifade edilmesine rağmen; neden halen şubeler tek kişi çalıştırılmaya devam ediliyor? PTT Genel Müdürlüğünü derhal göreve çağırıyoruz. PTT Genel Müdürlüğü ve bağlı olduğu bakanlık bu konuda gerekli olan tedbirleri almak zorundadır. PTT yönetimi insan hayatını hiçe sayan, şubelerde tek personel çalıştırılmasına son vermelidir. PTT şubeleri kapatılmalı veya merkezi yerlere taşınarak mutlaka güvenlik görevlileri istihdam edilmelidir.

"Arkadaşlarımızın başına bir şey gelirse…"

Tüm uyarılarımıza ve yaşanan saldırılara rağmen güvenlik önlemlerinin alınmamasının nedeni PTT Genel Müdürlüğünün sahip olduğu tüccar zihniyetidir. Kurum yöneticilerine, çalışanların sorunlarının çözümü noktasında harekete geçmelerini, emekçilerin sesine kulak vermelerini ve bu türden yaşanacak olayların sonlandırılması için gerekli tedbirleri almaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. PTT emekçilerinin canına bir zarar gelmesi halinde bunun sorumlusu, PTT Genel Müdürlüğü’dür. PTT çalışanlarının maruz kaldığı tüm saldırıları kınıyor, soygun sırasında şubede bulunan arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz.

Bu arada Kayapınar ilçesinde maskeli, silahlı 3 soyguncu, dün PTT şubesindeki görevliyi rehin alarak 20 bin TL çalmıştı. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.