Haberimiz ses getirdi Suakar çıkmazındaki çöpler temizlendi

Haberimiz ses getirdi Suakar çıkmazındaki çöpler temizlendi
Haberimiz üzerine Suriçi Cami Nebi mahallesi Suakar sokakta bulunan iki terk edilmiş evde biriken ve çevreye kötü kokular yayan çöpler, Sur Belediyesine bağlı temizlik görevlileri tarafından temizlendi.
Ali Abbas Yılmaz / Mustafa Onur Er / Özel Haber

Suriçi ilçesi Cami Nebi Mahallesinde bulunan Suakar Çıkmazı sakinleri çöplerin temizlenmesiyle birlikte rahat bir nefes aldı.

Suakar sokakta bulunan terkedilmiş iki evin avlusuna atılan çöplerden rahatsız olan sokak sakinlerinin çağrısı üzerine harekete geçen Sur Belediyesi, kokudan girilemeyen sokakta temizlik çalışması başlattı.

Tigris Haber’in “Suakar Çıkmazına kokudan girilemiyor” başlığıyla manşetine taşıdığı çöp sorunu, Sur Belediyesine bağlı temizlik görevlilerinin çalışmaları sonucu ortadan kalktı. Sur Belediyesi Zabıta ekiplerinin nezaretinde Suakar sokakta temizlik çalışması yapıldı. Sur Belediyesi temizlik işleri görevlilerinin yoğun çalışması sonucunda çöp kokusundan girilemeyen Suakar çıkmazında bulunan terkedilmiş iki evdeki çöpler kısa sürede temizlendi.

Saraçoğlu, çay içme davetini yineledi!

Sur Belediyesi temizlik görevlilerinin saatler süren çalışması sonucu temizlenen sokağın sakinleri  belediye görevlilerine teşekkürlerini iletti. Suakar sokağı çıkmazında oturan ve haberimize konu olan Halit Saraçoğlu ise Büyükşehir Belediyesi Kayyumu Cumali Atilla ve Sur Belediyesine teşekkür etti. Gazetemiz aracılığıyla Büyükşehir ve Sur Belediye Başkanlarına yeniden çağrıda bulunan ve teşekkürlerini ileten Saraçoğlu, şunları söyledi: “Tüm sokak sakinleri adına ben Halit Saraçoğlu olarak sorunumuza duyarlılık gösteren ve görülmesini sağlayan Tigris Haber gazetesine teşekkür etmek istiyorum. Buradan aracılığınızla yeniden Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza ve Suriçi Belediyesi Başkanımıza saygılarımı iletiyorum. Belediye görevlileri sokağımızda temizlik çalışması yapıyorlar. Allah sizlerden ve onlardan razı olsun. Ben daha önceki çağrımı yineliyorum ve Sayın Başkanlarımızı sokağımızda bir çay içmeye davet ediyorum. Başkanlarımız sokağımıza gelip geçmiş de olsa bir bayram şekerimizi alsınlar. Buradan geçmiş bayramlarını da ayrıca kutlar, büyüklerin ellerinden öperim. Kendilerine selamlarımı iletiyorum.”

Çöpler temizlendi kapılar takılacak

Suakar çıkmazında süren temizlik çalışmalarına ilişkin olarak ise Saraçoğlu, “Belediye görevlileri sokağımızda yoğun bir temizlik çalışması içindeler. Terkedilmiş evlerin avlularındaki çöpler alındı. Ardından terkedilmiş evlerin giriş kapıları takılacak. Zaten kapılar da takıldıktan sonra bir sorunumuz kalmayacak” diye konuştu.

6 ay önce de temizlik yapılmıştı!

Suakar çıkmazında yapılan temizlik çalışmasını denetleyen Zabıta görevlileri, 6 ay öncesinde yine aynı sokakta temizlik yapıldığını ancak kapılar takılmadığı için terkedilmiş evlerin yeniden çöple dolduğunu söyledi. Yeniden yapılan temizlikten sonra terkedilmiş evlerin girişine sac kapı takılacağını belirten Zabıta görevlileri sokak sakinlerinin terkedilmiş evlere çöp atmamaları konusunda duyarlılık göstermesi gerektiğini ifade etti.

Suakar sokakta yapılan temizlik çalışmasından sonra artık çevrede bulunan vatandaşlar rahat bir nefes almaya başladı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.